NEJSILNĚJŠÍ STRÁNKA JE OBRANA

NEJSILNĚJŠÍ STRÁNKA JE OBRANA

Na pár postřehů z utkání jsme se zeptali několika hráčů našeho týmu (bude ještě doplněno - fotky ze zápasu jsou ve fotogalerii)

Miljan Pavkovič

Valencie je favoritem naší skupiny, od začátku hráli hodně agresivně. Na začátku jsem se nemohli dostat do hry, měli jsme problémy v útoku. Naopak Valencie dala hodně lehkých košů a v zápase měli navrch. Ve druhé čtvrtině jsme se vrátili do hry a do konce zápasu jsme hráli velmi dobře. Druhý poločas jsme ale začali hodně špatně, udělali jsme mnoho ztrát, kterých soupeř využil a vytvořil si velký náskok. Pak jsme ale měli pár dobrých momentů, hlavně Lukáš Palyza a Rado Rančík nás vrátili do hry. V závěru zápasu jsme měli šanci vyhrát, ale byli jsme vyčerpaní a prohráli jsme.

Bylo to také o štěstí?

Bylo, 2 minuty do konce bylo skóre vyrovnané. Dobře jsme bránili, přesto se dostali k doskoku a skórovali. Možná nám chybělo trochu víc štěstí.

Valencie má velmi agresivní obranu. Dá se srovnat s Bilbaem?

Je to stejný styl obrany, hodně se v ní pohybují. Valencie je v obraně možná trochu lepší. My jsme ale měli problém i v tom, že máme opravdu hodně náročný program. Po těžkém zápase v Bilbau jsme letěli do Krasnodaru. Protože jsme měli problém se zpátečním letem, měli jsme nakonec jen 1 den na přípravu na tento zápas. Ale v zápase jsme nakonec měli velmi dobré úseky, ale na Valencii to bohužel nestačilo.

V čem je Valencie silnější, v obraně nebo v útoku?

V obraně, to je jejich nejsilnější stránka. Potom mají hodně otevřených střel a rychlých protiútoků. Obrana jim dává do zápasů velkou sílu.

 
Vojta Hruban

Pro diváky to byl krásný zápas, dvakrát jsme rozdíl ve skóre dotáhli, ale úplná koncovka nám nevyšla. Myslím, že zápas se musel divákům líbit a ani za výsledek se nemusíme stydět.

Jaká je defenzíva Valencie?

Obrana se opírá o hodně výpomocí a jeho hodně rychlá. Ve VTB lize je obrana více silová, kdežto Španělé „jezdí“ po celém hřišti nahoru a dolů. Člověk se musí přizpůsobil jejich tempu, které je trochu jiné než u ostatních týmů.

Ublížilo nám hodně, že jsme se nechali ve třetí čtvrtině vyhodit ze sedla?

Sice jsme zase dokázali na koně naskočit, ale stálo nás to hodně sil. Kdybychom s nimi hráli plichtu, měli bychom možná více sil do koncovky.

Věřil jsi za stavu 76:76 nebo jsi zůstal skeptik?

Já jsem spíše skeptik, abych pak mohl být příjemně překvapený.  V tomhle případě jsem ale věřil, bylo to minimálně padesát na padesát.

Bere nám dnešní porážka vítr z plachet postupu do dalších bojů Eurocupu?

Po dvou kolech je ještě brzy přemýšlet o postupu. Teď máme dvakrát Rigu a chtělo by to vyhrát, abychom si udrželi naději na postup.

Riga prohrála s Valencií o čtyři my o pět. Jak vidíš šance proti VEF Riga?

S Rigou jsme už jeden vyrovnaný zápas a přitom se nám moc nedařilo. Teď jsme schopni podat lepší výkon… věřím, že je doma můžeme porazit. 

Rado Rančík

Jak těžké se skousnout prohru po vyrovnání v závěru zápasu?

Je to těžké, člověk do toho dá všechno a nakonec to nevyjde… Je to ale naše chyba, udělali jsme si to sami. Měli jsme během zápasu příliš mnoho chyb jak v útoku, tak v obraně. Já sám jsem udělal příliš mnoho chyb v obraně… i ten koš s faulem na konci…

Jak těžké je prosadit se proti obraně Valencie?

Není to zase tak těžké, pokud člověk hraje chytře. My jsme měli dostatek příležitostí, dostatek otevřených střel, na to abychom dávali koše. Prostě není to tak těžké, jak to vypadá.

Stálo nás dotahování hodně psychických a fyzických sil?

Fyzických určitě, psychických ne. Jak jsem říkal, byly to naše chyby, které nám prohrály zápas. Kdybychom ztráceli psychické síly, tak bychom se podruhé nedotáhli.      

 
Petr Benda

Měli jsme špatný vstup do zápasu a do třetí čtvrtiny, v sudých čtvrtinách jsme hráli dobře. Za takový nevyrovnaný výkon jsme na konci zaplatili pětibodovou porážkou. Kdybychom měli výkon konstantní, jsme přesvědčený, že bychom vyhráli. Srážely nás výkyvy především v obraně, na chyby v útoku jsme už trochu zvyklý…  Ve třetí čtvrtině jsme dostávali hodně lehké koše. Valencie vše táhla do rychlého protiútoku, my jsme vypomáhali a oni si míč před finálním nájezdem rozhodili a šli snadno do koše. My jsme na to nedokázali zareagovat ani zónovou obranou. Tam nám odskočili na 15 nebo 16 bodů rozdílu. 

 
vloženo: 17.01.2013 07:10 / aktualizováno: 17.01.2013 07:42 / přečteno: 9439x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.