OČEKÁVANÉ VÍTĚZSTVÍ

OČEKÁVANÉ VÍTĚZSTVÍ

V zápase proti prostějovským Orlům jsme střídali dobré a horší chvilky. Přestože jsme v průběhu utkání přišli o výrazné vedení, měli jsme osud zápasu pevně ve svých rukách. 

O výsledku zápasu se hodně spekulovalo už před jeho začátkem. Na jedné misce vah byla úzká rotace Prostějova na druhé bezstarostnost Hanáků, kteří vědí, že nebudou střídáni. Menší počet hráčů nakonec nebyl až tak limitujícím faktorem, protože trenér Ginzburg nemohl do hry nasadit Petra Bendu, který bojuje s nachlazením a zůstal doma v posteli. V civilu byl na lavičce Rado Rančík, který šetřil bolavou patu. Na lavičce byl v dresu a rozcvičoval se i Mike Efevberha, ale bylo otázkou, zda ho trenér po horečnatém onemocnění v minulých dnech do boje nasadí. Nakonec na Mika opravdu nedošlo. Tedy rotace naši hráčů čítala jen o dva muže víc.

V úvodu zápasu jsme soupeře zatlačili do defenzívy. Po čtyřech minutích byl stav 10:5 a už se zdálo, že se vlak rozjede tím správným směrem. Jenže ex-nymburský Pavel Slezák, který byl jako všichni bývalý nymburští hráči přivítán na úvod potleskem, nasadil ke trojce a proměnil. Pak se dvakrát prosadil kapitán Jarda Prášil (6 bodů - trojka a koš s faulem). Protože my jsme v té době neskórovali, stav utkání se otočil na 10:14. Kontakt udržel trojkou Tweety Carter, přesto ve zbývajícím čase byli vpředu hosté. Prostějov se opíral o velice dobrou střelbu za dva body (7/13) a stoprocentní trojky (3/3). Naše střelba výrazně pokulhávala – za dva body 10/19, trojky 1/5. Na svém kontě jsme však měli 5 útočných doskoků. Do druhé čtvrtiny nastoupili hosté s jednobodovým vedením, které jsme vymazali z čáry trestných hodů, když rozhodčí odpískali nesportovní faul Prášila na unikajícího Hrubana. Že přišel Prostějov o vedení, nebylo pro trenéra tak bolestivé, jako už druhý faul svého kapitána Prášila. Po trestných hodech Hrubana jsme se dostali do vedení 25:24, ale následný útok jsme ani po dvou útočných doskocích nevyjádřili bodově. Naopak Prášil získal míč a vyzval nikým nebráněného Švrdlíka k dunku. To bylo poslední vedení Prostějova v zápase. Dvě neúspěšné střely hostů a jedna ztráta, znamenaly desetibodové manko během dvou minut, protože se za tři trefili Carter a Palyza, zasmečoval Pomikálek a trestné hody přidali Carter s Nečasem. Dvouciferný rozdíl ve skóre se udržel kromě dvou krátkých úseků až do konce prvního poločasu.   

Ve třetí čtvrtině jsme hráli bezstarostně a lehce jsme navyšovali vedení až do maximálního rozdílu 21 bodů. Prosazovali jsme se z různých pozic, dařily se nán trojky i střelba z kratší vzdálenosti a zdálo se, že se utkání svažuje k jednoznačnému konci. Čtrnáct minut před koncem byl rozdíl 21 bodů (64:43). Před poslední čtvrtinou asi hostující hráči udělali revizi svých sil a možností, zjistili, kolik sil ještě mohou vydat a začali stíhací jízdu. Drápkem se zasekl Švrdlík a trojkou posílil akcie Slezák (68:55). Naši hráči sbírali více nepovedených střeleckých pokusů a rozdíl se začal smrskávat. Sedm minut před koncem byl náš náskok 15 bodů, o dvě minuty později jen čtyři. Na jedenáctibodové šňůře se podílelo 7 nepovedených střeleckých pokusů našich hráčů a na druhé straně sedm bodů Panduly a po koši Kohouta a Prášila. Střeleckou mizérii utnul po útočném doskoku Pomikálek. Mimochodem útočné doskoky byly právě jedním s X-faktorů tohoto zápasu. Z druhé šance jsme si připsali celkem 17 bodů.  Další body přidal Pavković trojkou a posléze po dvou trestných hodech po ztrátě hostů se náskok dostal opět do dvouciferné polohy.  Dvě minuty před koncem utkání se už se vzkříšením Orlů nedalo počítat.


 
vloženo: 26.01.2013 07:17 / přečteno: 8148x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.