RECEPT NA RIGU JSME OPĚT NENAŠLI

RECEPT NA RIGU JSME OPĚT NENAŠLI

Ani třetí vzájemný zápas s Rigou jsme nedovedli do vítězného konce a podlehli jsme rozdílem 22 bodů. Riga je tak v čele skupiny a naše šance nepostup výrazně klesly. (doplněno)

Riga na nás vlétla ve velkém stylu. Už po dvou minutách jsme prohrávali 9:0 a vybírali si první oddechový čas. Hned po něm snižoval Rado Rančík přesnou trojkou. Uběhly další 4 minuty hry a díky bodům Hrubana, Pomikálka a Welsche bylo skóre srovnáno na 13:13. V závěru první části nám Riga odskočila na rozdíl 6 bodů, 24:18.

 

Úvod druhé čtvrtiny byl bodově chudý a v prvních třech minutách padly jen 3 body, z čáry trestných hodů se trefil Daniels a Rowland. Radek Nečas sice kontroval, ale následná Rollandova trojka znamenala desetibodové vedení Rigy, 30:20. Chvílemi jsme stahovali, ale maximálně na rozdíl 6 bodů a Riga ihned reagovala a 10 bodů vedení si hlídala. V poslední minutě prvního poločasu tento náskok ještě navýšila díky bodům Jahovicse, který tak uzavřel skóre na 44:31.

 

Druhý poločas načala Riga 5 body v řadě. Hruban a Houška svými body vzdorovali, o snižování stavu se postaral Rančík, Naymick a Carter svou první trojku. V sedmé minutě trojku trefil i Rančík a snížil na 58:47. Jenže Riga pak bodovou šňůrou 11:1 opět navýšila své vedení na 17 bodů.

 

O úvodní body poslední čtvrtiny se opět postarali hráči Rigy, kdy čtyřmi body navyšovali na 69:48. Další 3 minuty nevidělo 5 000 diváků žádný bod. To přerušil až Pavkovič trestnými hody. 2 minuty do konce Rowland zvyšoval na rozdíl 24 bodů. Za nás pak skórovali už jen Houška a Palyza, ale už jen korigovali konečný výsledek na 81:59.

 

Nejlepší výkon našeho týmu předvedl Pavel Houška se 14 body, 11 bodů přidal Vojta Hruban a 9 bodů Rado Rančík. Za domácí si připsal 17 bodů a 9 doskoků Kavaliauskas, 15 bodů Rowland, 14 bodů Janicenoks a 10 bodů Daniels.

 

V úterním zápase porazilo Bilbao Valencii na její palubovce rozdílem jednoho bodu. Oba španělské týmy tak mají shodnou bilanci dvou výher a dvou porážek. Riga se tak dostala n první místo skupiny, my jsme bohužel na jejím chvostu.


Ohlasy trenérů:

Trenér Nymburka, Ronen Ginzburg:

„Gratuluji Rize k vítězství. Hráli velmi dobře a výhru si zasloužili. Podle mě je Riga jedním z nejlepších týmů letošního Eurocupu. Nevím moc co říct k našemu dnešnímu výkonu. Udělali jsme obrovské množství chyb a zkrátka nehráli jsme vůbec dobře.“

 
Trenér Rigy, Ramunas Butautas:

„Hráli jsme proti silnému spupeři, takže jsme věděli, že to bude těžký zápas. Vždycky říkám, že obrana a doskoky jsou klíčem k úspěchu. Dnes jsme za posledních několik zápasů neměli moc dobrou střelbu, ale právě obrana a doskoky nás držely. Děkuji všem fanouškům, kteří nás přišli podpořit a teď se musíme připravit na nadcházející zápasy.“

 
vloženo: 30.01.2013 20:45 / přečteno: 9453x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.