OBRANA JE ZÁKLAD

OBRANA JE ZÁKLAD

shodli se oba trenéři Ginzburg a Katsikaris. Pohled na utkání od hlavních trenérů obou týmů. 

Ronen Ginzburg:

„V první polovině jsme hráli hodně špatně, zejména ve druhé části. Jsme ale rád za to, co jsme předvedli ve druhé půlce. Zápas se pro nás nevyvíjel vůbec dobře a vždy je hrozně těžké vrátit se do zápasu, což se nám povedlo. Je fajn, že fanoušci mohli vidět, jaký tým jsme ve Španělsku porazili. Bilbao je velmi dobrý tým, který se podle mě dostane daleko, a já jim gratuluji.“

 

V Čem bylo Bilbao lepší oproti prvnímu zápasu?

Tohle byl úplně jiný zápas než ve Španělsku. Tam se Bilbao poměrně ztrácelo v obraně, pod tlakem dělali mnohem více chyb. Dnes byli sebevědomější a jejich obrana se výrazně zlepšila.

 

Jak byste zhodnotil naše působení v Eurocupu?

Teď se mi bude těžko hodnotit, navíc nás čeká ještě jeden zápas. Do letošní sezóny jsme šli s novými mladými hráči – Palyza, Hruban a Pomikálek – a pro ně to byla obrovská zkušenost.

 
Proč dnes nehrál Pomikálek?

Pomi si zranil kotník na pondělním tréninku před zápasem, proto nehrál.

 
 
Fotios Katsikaris:

„Tento zápas byl pro nás velmi důležitý vzhledem k tomu, jak se naše skupina vyvíjí a k našim postupovým šancím. Hráli jsme velmi dobře zejména v první půli, kdy jsme kontrolovali tempo hry a doskoky. Hodně jsme si posílali míč a hledali nejlepší pozice. V druhé půlce jsme nebyli schopni udržet náskok, který jsme si vybudovali. Naprosto jsme očekávali reakci Nymburka. Ale poslední 3 minuty byli hráči plně koncentrovaní, udělali jsme dobrá rozhodnutí v útoku a udrželi naši výbornou obranu. To nám vyhrálo zápas.

 
Co byl rozhodující moment zápasu?

Nebyl to jeden konkrétní moment, ale byla to naše důslednost v obraně po celý zápas. Poučili jsme se z prvního zápasu, kdy byla naše obrana velmi špatná. Věděli jsme, že Nymburk má hodně talentovaných hráčů do útoku, proto jsme potřebovali předvést co možná nejlepší defenzivu.

 

Budete souhlasit s tím, že Milovan Rakovič byl vaším klíčovým hráčem?

Určitě. Byl velmi důležitým hráčem, protože ve chvíli, kdy jsme neproměňovali střely z pole, potřebovali jsme najít alternativu a posílat míč pod koš. On dnes odvedl skvělou práci. 

 
vloženo: 13.02.2013 10:39 / přečteno: 8977x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.