ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ

ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ

říká Radek Nečas o některých úsecích v prvním poločase, Vojta Hruban mluví o stále stejných chybách a Jirka Welsch o řešení krizových momentů. Přečte si... 

Kostas Vasiliadis

Byl to pro nás velmi důležitý zápas, teď musíme vyhrát nad Rigou u nás doma. Dnes jsme hráli výborně v obraně, maximálně jsme se poučili z prvního zápasu. Když budeme dál hrát jako tady, můžeme se dostat daleko

Co bylo jiné oproti prvnímu zápas?

Obrana. Dnes jsme hráli podstatně lépe v obraně, dobře jsme hráli jeden na jednoho a posbírali jsme většinu doskoků

 
Drew Naymick

Když si Bilbao vytvořilo vedení o 10 bodů, bylo pak strašně těžké se vracet zpátky do zápasu. Ke konci jsme ale stáhli na 5 bodů. Oni nás pak zastavili v důležitých okamžicích a už to dohnat nešlo. Byl to těžký zápas.

Ty a i Petr Benda jste měli problémy s fauly. Čím to bylo?

Je to tak, poměrně rychle jsme byli v problémech s fauly. Oni prostě hráli hodně agresivně a do těla, nutili nás dělat fauly a často si pro ně vyloženě šli.

 
Vojta Hruban

Je to konec nadějí v Eurocupu… V zápase jsme se dopouštěli stejných chyb jako obvykle. Nedokázali jsme udržet výkon na stejné úrovni po celý zápas. Vždycky jsme odehráli dobrou pětiminutovku a vzápětí špatnou a to na týmy s úrovní Bilbaa prostě nestačí. Rozdíl ve skóre jsme dostali dvakrát pod deset bodů a pak jsme zase pustili soupeře do výrazného náskoku.

Jsou to chyby spíše v obraně nebo v útoku?

Ono se to vždycky složí dohromady. Uděláme chybu v obraně a v návaznosti nedokážeme zahrát kloudnou akci v útoku. Střílíme z těžké pozice… když hráč ve dvou útocích po sobě přeběhne hřiště, vypálí trojku a nedá, to není dobře. Vypadá to, že se snažíme individualisticky v útoku spasit nějakou chybu v obraně a najednou je z toho šňůra 0:10.

 
Jiří Welsch

Je velkým zklamáním, že se nám nepodařilo postoupit v Eurocupu?
Prvním zklamáním je, že se nám nepodařilo v LAST 16 vyhrát ani jeden zápas doma a druhým pochopitelně, že jsme už definitivně přišli o šanci postupu.

Kde se zrodila prohra v zápase?

Bilbao nás v prvním poločase jednoznačně přehrálo, vytvořilo si náskok a v dalším průběhu nám dovolili svoje vedení jen ponížit.

V čem bylo Bilbao dnes lepší?

V prvním poločase hrálo výrazně agresivněji v obraně i útoku. Dobře si vytvářeli pozice v blízkosti koše a po pár minutách dostali naše pivoty do problémů s fauly. Výborně stříleli z dlouhé vzdálenosti. Pro ilustraci: padesát vteřin před koncem prvního poločasu je rozdíl ve skóre 12 bodů a do šatny jdeme s mínus osmnácti.

Po přestávce jste ožili, co chybělo k tomu, abyste se dostali na méně než pětibodový rozdíl?
Momentálně jsme tým, který ztratil svou tvář. Snažíme se, bojujeme, snažíme se hrát rychle dopředu, střílet, ale jsou to jen určité momenty v tom kterém zápase. Když se daří, hrajeme výborně, když se přestane dařit, hra se úplně rozpadne. Nemáme jistotu, o kterou bychom se mohli opřít v momentech, kdy se nedaří střelecky. Bilbao se také trápilo ve druhém poločase, ale stále organizovaně hráli dál, systematicky si vytvářeli střelecké pozice a tou trpělivostí nás nakonec přehráli.

Chybí nám hráč, který vystřelí nebo nějaký systém?

Toho hráče máme, to je Rado, hráč se skórovací mentalitou. Myslím si, že to má delší vývoj, nám chybí kontinuita. Od té doby, co jsem přišel, se změnili další hráči. Byl tu Mike Taylor, který byl jedním z hráčů, kteří dokázali při příchodu z lavičky dodat další energii, Mike Efevberha si ještě nenašel svou roli v týmu, není tu už střelec Abrams…


Radek Nečas

Byl to nevydařený zápas. Chtěli jsme si udržet nějakou šanci na postup a to se nám nepovedlo. V samotném zápase nám hned na začátku hodně ujel vlak. Bilbao si během chvíle vytvořilo dvouciferný náskok.  V prvním poločase byl úsek, kdy jsme si připadali jako Alenka v říši divů. Nevěděli jsme, kde nám hlava stojí, nevěděli jsme, co hrát v útoku, nevraceli jsme se do obrany, oni dávali těžké střely. Když jsme pak změnili obranu a hráli něco mezi zónou a osobkou, vrátili jsme se do zápasu. Bohužel soupeř se přizpůsobil, respektive našel protizbraň dříve, než skončil poločas a my jsme do druhých dvaceti minut šli s -18body.

Co stálo za naším zmrtvýchvstání ve třetí čtvrtině?

Nám se povedlo proměnit několik těžkých střel, soupeři ne, ale Bilbao mělo zápas pevně v rukou. Když jsme to stáhli, dostali jsme se do laufu, oni dali jeden dva koše a tím získali opět sebevědomí.

 
 
vloženo: 13.02.2013 11:02 / přečteno: 9357x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.