NÁZORY PO LOSOVÁNÍ EUROCUPu

NÁZORY PO LOSOVÁNÍ EUROCUPu

Bezprostředně po losování Eurocupu jsme oslovili několik hráčů, generálního manažéra a jeho asistenta, aby se s námi podělili o první dojmy po losování.


Co řekl Jiří Zídek bezprostředně po losování:


Obecně se dá říct, že formát soutěže bude jiný. Vzhledem k systému soutěže, kde první kolo bude hrát 32 týmů, jsou všichni soupeři silní. Každý zápasu bude klíčový. Při losování jsme si nemohli přát lehkého soupeře, protože tam takový není. Musíme odehrát výborně těžké domácí zápasy a překvapit venku. 

 

Rudolf Šimeček:


Losování mohlo dopadnout lépe i hůře. Mohli jsme se dostat do dvou relativně slabších skupin, ale ostatní jsou nabité podobně a možná i více než naše.
V Gironě hrál vloni Maurice Whitfield, je to šestý nejlepší klub španělské ligy. Hemofarm je čtvrtý tým Adriatické ligy a druhý tým srbské ligy. Myslím si, že z kvalifikace postoupí Galatasaray, který je pátý tým turecké ligy, Siauliai je pátý tým Baltické ligy a čtvrtý tým litevské ligy. Buducnost Podgorica je pátý tým Adriatické liga a vítěz v Černé hoře. 


Která skupina se zdá ze současné síly týmu jako nejslabší?

Zatím to vypadá na skupinu A (Roanne - hrál tady Adam Hess, Zadar, Marroussi). Druhou na pohled slabší skupinou se zdá skupina F (Bamberg, Zgorzelec, Charleroi).


Která skupina vypadá jako nejsilnější?
Další skupiny jsou hodně vyrovnané. Tipoval bych skupinu B (Dynamo Moskva, Lukoil a Barons Riga) a z kvalifikace by mohl postoupit UNICS Kazaň. Ještě si mi zdá silná skupina E (Rytas, Lyon, Mariupol, Gran Canaria nebo Benetton Treviso)

 

Jiří Zídek cestou z losování:


Letošní liga bude určitě kvalitnější, když se zredukuje počet týmů z 54 na 32. V minulém roce od nás nikdo nic nečekal a překvapili jsme. Našim cílem bylo důstojně reprezentovat na evropském poli. To se nám podařilo i s návdavkem postupu do dalších bojů. Letos to bude podobné, jen s tím rozdílem, že už nás žádný tým nepodcení. Musíme věřit v ideální konstelaci formy všech hráčů i trenérů a perfektní podporu fanoušků, kteří, doufejme, přijdou ve stejném počtu jako vloni. 


Začínáme s Gironou venku, je to pro nás dobré?
FIBA Cup jsem začínali s Rigou doma, prohráli jsme a balvan úvodní prohry jsme ze sebe nesklepali.Takže těžko říct, zda je to dobře. Musíme brát los tak, jak je. Ve čtyřčlenné skupině je jedno s kým a kde budeme začínat. V lize bude odehráno už více kol, takže budeme sehraní více než vloni. Družstvo už by mělo být blízko stoprocentní výkonnosti a sehranosti.


Když jsi sledoval losování a Nymburk přišel na řadu až poslední, neříkal sis u některých skupin: "Teď by bylo dobré vytáhnout Nymburk!"?
Já jsem si hodně přál, abychom šli do skupiny F, kde jsou Bamberg a Turow. Ani ne tak kvůli soupeři, ale kvůli našim fanouškům. Do obou měst je to kousek autobusem a mohli bychom jednak umožnit našim fanouškům sledovat o další dva zápasy více, ale také bychom mohli počítat s jejich pomocí, kterou budeme tolik potřebovat. 


Co jsi říkal problematickému začátku losování?
Bylo to nešťastné, ale konferenciér dokázal situaci zvládnout s určitou dávkou humoru. Prostě stane se, ale já jsem nic takového zatím nezažil.

 

Kterou skupinu bys považoval za nejtěžší?

Jen těžko v tento okamžik říct něco o soupeřích, protože skládání týmů je na počátku. Já si myslím, že hodně družstev čekalo na los a teď představí ještě další hráče. 


My taky budeme ještě posilovat?
Ano, chtěli bychom ještě podepsat hráče do starting five na pozici čtyři

 

Petr Benda


Pokud má soutěž jen 32 týmů, nemůžeme si vybírat.  Na druhou stranu ani vloni jsme nedostali lehké soupeře a postoupili jsme. Pevně věřím, že postoupíme i letos. 

 

Sledoval jsi losování on-line?
Ne, přečetl jsem si naše soupeře na internetu. 

 

Jak jsi s losem spokojený?
Jsou to zajímaví soupeři. Nejsilnější by mohla být Girona, i když se říká, že má v současné době nějaké finanční problémy. Hemofarm Vršac také nebude žádný lehký soupeř. Konečně ani s týmem, který postoupí z kvalifikace nebude sranda hrát. 

 

Při pohledu na jiné skupiny, nepřál by sis být v jiné skupině?
Ani ne. Soupeři se nedají vybírat. Myslím, že týmy jsou i divácky zajímavé. 

 

Věříš si více než před minulou sezonou?
Věříme si, ale vždycky je těžší obhajovat dobrý výsledek z loňského roku. Už nebudeme outsideři jako vloni. 

 

Je dobře, že začínáme s Gironou venku?
Moc dobře to není, bylo by lepší začínat doma, abychom se v domácím prostředí chytli. 

 

Ale porazit papírově nejsilnějšího soupeře venku v prvním kole by bylo skvělé....
To by bylo, ovšem, o soupeři nebudeme nic vědět.Četl jsem, že se tým do této sezony hodně změní, takže to bude pro nás velká neznámá.  

 

Ladislav Sokolovský:

Myslím, že jsou těžší skupiny, ale i lehčí. Nejdůležitější budou první dva domácí zápasy. Ty musíme vyhrát, pokud chceme postoupit. Na první pohled jsou naši soupeři lehčí než byli vloni, ale to je dost zrádné. 

 

Radek Nečas:

Uvidíme, kdo postoupí z kvalifikace. Zatím máme atraktivní soupeře a myslím, že o jednu z hratelných skupin, takže teď je na managementu, v jakém složení na ně v listopadu vlítneme :-) 

 

Robert Tomaszek

Myslím, že jsme mohli dopadnout hůř, takže jsem docela rád za to, které týmy jsou našimi soupeři. Rozhodně to ale nebude jednoduché.

 

Matej Venta

Je to těžká skupina se skvělými týmy. Určitě chceme postoupit do další fáze. K tomu, abychom byli úspěšní, musíme vyhrát všechny domácí zápasy a pokusit se vyhrát i na hřišti některého ze soupeřů.

 
vloženo: 08.07.2008 00:00 / přečteno: 13305x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.