NYMBURK NA BANVIT NESTAČIL

NYMBURK NA BANVIT NESTAČIL

Nymburk si v letošní sezoně Euroligu nezahraje. Po prohře s tureckým Banvitem Bandirma 78:87 ve čtvrtfinále kvalifikace musí své pohárové ambice upnout k Eurocupu. Se soupeřem držel vyrovnané skóre jen v první čtvrtině.

První body zápasu zavěsil Rašid Mahalbašič po akci Tre Simmonse. Celou první čtvrtinu to vypadalo, že Nymburk dokáže být Banvitu vyrovnaným soupeřem. Pozorně bránil, v útoku hýřil nápady a pohybem, rychle posouval míč. Individuálně kouzlil Simmons, který během jedné dvouminutovky nasázel sám sedm bodů. Po trojce Vojtěcha Hrubana byl náskok Nymburka pětibodový. Banvit se ale v závěru první části rozstřílel, k čemuž mu Nymburk pomáhal zbytečnými ztrátami v útoku. První čtvrtinu vyhrál soupeř o 2 body.


Problémy se ztrátami bohužel pokračovaly a Banvit to uměl trestat. Do té doby konsolidovaná hra se začala Nymburku bortit a nepomohl ani time out kouče Kestutise Kemzury. Po trojce Prepeliče vedl turecký tým už o 16 bodů. Hráči v červených dresech ještě do poločasu dokázali stáhnout z náskoku soupeře čtyři body.


Začátek třetí čtvrtiny naznačil lepší časy, ale jen nakrátko. Mahalbašič dal rychlé dva koše a stáhl na 8 bodů. Problémy v obraně se v šatně nevyléčily. Nymburk trápili podkošoví hráči Banvitu stejně jako střelci z perimetru.


Český mistr ani náznakem nic nevzdával. Na palubovce se rozhodně neodehrávala žádná exhibice Banvitu. Jenže Nymburk potřeboval náskok razantněji stahovat a to se nedělo. Rozdíl ve skóre se pohyboval těsně nad desetibodovou hranicí.


Poslední naděje svitla dvě a půl minuty před koncem, když nejlepší hráč zápasu Simmons proměnil koš s faulem a náskok Banvitu se ztenčil na devět bodů. Víc už ale Nymburk nedokázal. Účast na kvalifikaci měla pouze jednozápasové trvání. Po prohře 78:87 si musí na svou účast v Eurolize ještě minimálně rok počkat.


U komentáře k zápasu najdete statistiky - graficky po prvním poločase a na konci zápasu a také graf průběhu skóre (link zde)

Doplněny jsou fotografie zde  

 
vloženo: 02.10.2013 21:35 / aktualizováno: 03.10.2013 08:19 / přečteno: 9307x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.