SIMMONS: CÍLE ZŮSTÁVAJÍ VYSOKÉ

SIMMONS: CÍLE ZŮSTÁVAJÍ VYSOKÉ

Tre Simmons byl proti Banvitu nejlepším hráčem na hřišti. Minul jedinou střelu z pole, doskakoval, přihrával, ale na vítězství a postup do dalších bojů euroligové kvalifikace to nestačilo. I proto převládalo v jeho hodnocení zklamání, které se však mísilo s pozitivním náhledem do budoucnosti.

Osobně jsi zahrál parádní zápas, byl jsi jeho nejlepším hráčem i střelcem, ale na postup z Banvitem to nestačilo. Jak ses po utkání cítil?

Je to trochu zklamání, protože víme, že se při troše štěstí vyhrát dalo. Pořád jsme se snažili dohánět ztrátu, jednou to bylo o deset bodů, pak už o šest, ale za chvíli zase o dvanáct. Ani jednou se nám nepodařilo dotáhnout a udělat z toho drama.


První čtvrtinu hrál Nymburk vyrovnanou partii, ale pak Banvit bodově odskočil. Co se stalo?

V první čtvrtině jsme jejich pokusy o rychlý přechod hřiště zastavovali. Pak jsme začali ztrácet míče a pouštěli jsme Banvit do protiútoku a k lehkým košům. V této části si vytvořili náskok, který už si hlídali až do konce. V druhé půli jsme se sice zlepšili a hrál se vyrovnaný zápas, soupeř si ale dobře hlídal skóre. Rozhodla druhá čtvrtina.?


Co chybí Nymburku k tomu, aby se kvalitativně dostal na úroveň Banvitu?

Nevím, jestli je Banvit lepší, ale rozhodně byl lepší v tomto zápase. Když hrajeme proti týmu takového kalibru, musíme podat kvalitní týmový výkon. Scházeli nám také dva důležití hráči, ale na to se nechci vymlouvat. Zkrátka jsme nehráli takovým způsobem, aby to na Banvit stačilo.


Jak moc se projevila absence dvou hráčů?

Oba nám dost chyběli, protože jsou důležitou součástí týmu. Jsme zvyklí mít je na hřišti, ale nebyli tam, tak se mohli příležitosti chopit ostatní.


Jak se z takové prohry budete dostávat?

Tréninkem. To je jediný možný způsob. Máme před sebou celou sezonu v Eurocupu, VTB lize a domácí soutěži. Na nějakou lítost z vyřazení teď není čas.


Zápasy VTB ligy a Eurocupu jsou za dveřmi. Cítíte se na ně připraveni?

Určitě ano. Bude záležet jen na nás. Když budeme hrát s maximálním úsilím každý zápas, dostaneme se v obou soutěžích daleko. Loni jsme se Samarou neměli dobré výsledky v přípravě a nakonec jsme v sezoně vyhráli pohár EuroChallenge, ruský pohár a dostali jsme do čtvrtfinále play off VTB ligy. Na předpovědi je brzo, sezona ještě pořádně nezačala. Jediné co vím určitě, je že budeme tvrdě a poctivě trénovat a že naše výkony půjdou postupně nahoru. Na co to bude stačit, se uvidí, ale cíle jsou vysoké.

 
vloženo: 04.10.2013 05:00 / přečteno: 8615x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.