NYMBURK PO BOJI PADL V OOSTENDE

NYMBURK PO BOJI PADL V OOSTENDE

Basketbalistům Nymburka vstup do letošního ročníku Eurocupu nevyšel. Nad jejich síly byl finalista letošní euroligové kvalifikace Telenet Oostende, na jehož palubovce prohráli po boji 83:90.

Zápas načal Thomas Massamba dvěma úspěšnými šestkami. V dalších minutách ovládli dění na palubovce domácí, kteří se dostali po nymburských ztrátách k několika snadným košům. Nebýt série tří trojek za sebou (2x Dylan Page, 1x Scottie Reynolds), byla by ztráta Nymburka po první čtvrtině větší, než desetibodová.


Druhou čtvrtinu svěřenci kouče Kestutise Kemzury vyhráli o tři body a mírně tak stáhli ztrátu. Mohlo být ale ještě lépe, protože i Oostende se dopustilo několika zbytečných ztrát, které hosté dokázali trestat. Po třech rychlých koších Nymburk stáhl rozdíl ve skóre na pouhé tři body, ale do poločasu domácí stihli znovu poodskočit na vedení 46:39.


Vývoj zápasu se neměnil ani po přestávce. Pokaždé, když se Nymburk přiblížil na dostřel, donesli hráči Oostende jednoduché koše, nebo jim padly trojky z volných pozic. Přesto hra Nymburka začala být v útoku pestřejší a rychlejší a také se podařilo eliminovat útočný doskok Oostende.


Během poměrně krátkého úseku hry se tak najednou podařilo hostům vyrovnat. Po sérii pěti bodů Dylana Page z toho bylo osm minut před koncem dokonce tříbodové vedení. Jenže Oostende už po několikáté v zápase zabralo, když to potřebovalo. Domácí hráče i publikum v hale nabudil samostatný průnik Ponitky zakončený mohutnou smečí.


Během následujících dvou minut z toho bylo opět šestibodové vedení. Pět minut před koncem prohodil Ryan Thompson obroučkou střelu za tři body a zdálo se, že Oostende dostane zápas znovu pod kontrolu. Bohužel to se přesně stalo. Veselin Petrovič udeřil další trojkou a když vzápětí po akci alley-up zavěsil znovu Ponitka, dostali se domácí do euforie, kterou opanovali zbytek zápasu.

 
vloženo: 00.00.0000 00:00 / přečteno: 9675x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.