KK: FANOUŠCI, POTŘEBUJEME VÁS

KK: FANOUŠCI, POTŘEBUJEME VÁS

Basketbalisté Nymburka ve středu od 18:00 přivítají ve Sportovním centru francouzský tým Le Mans Sarthe Basket a ve hře bude opravdu hodně. Pokud Nymburk zvítězí o více než sedm bodů, oslaví dvě kola před koncem postup do další fáze Eurocupu. Trenér Kestutis Kemzura proto vyzývá fanoušky Nymburka, aby přišli podpořit svůj tým.

V případě prohry budou muset domácí basketbalisté spoléhat na ostatní výsledky a samozřejmě ideálně vyhrát oba zbývající zápasy s Cantú a v Artlandu. Každopádně už ale nebudou mít postup ve vlastních rukách.


„Pro oba týmy je to velmi důležitý zápas. Ve hře je šance zajistit si postup ze skupiny. Myslím, že tomu oba celky dobře rozumí. V prvním zápase v Le Mans jsme byli velmi blízko k výhře, ale nakonec jsme prohráli v prodloužení. Teď už je to za námi. Soustředíme se na zcela nový a jiný zápas. Čeká nás velmi nebezpečný a atletický tým, který má v posledních zápasech trochu nevyrovnané výkony, ale ve středu bude hrát o všechno,“ uvedl nymburský kouč Kestutis Kemzura.


O zmíněné nevyrovnanosti jasně svědčí poslední dva výsledky v Eurocupu. Basketbalisté Le Mans prohráli doma s poslední Cibonou, aby o týden později málem vyhráli na palubovce dosud suverénního Cantú.


„Nechceme se soustředit na to, o kolik musíme vyhrát, nebo že máme na dosah splnění jednoho z cílů této sezony. Jediné co nás zajímá, je náš výkon. Počítat můžeme až potom. Rád bych pozval všechny naše fanoušky. Jejich podporu, energii a hlasivky budeme v hale hodně potřebovat, dodal trenér Kemzura.


Le Mans patří k dobré značce francouzského basketbalu. V domácí nejvyšší soutěži má na svém kontě čtyři tituly. Tři z nich jsou už sice trochu vousaté (1978, 79, 82), ale poslední slavili hráči z města slavného automobilového závodu 24 hodin Le Mans v roce 2006. Za posledních deset let nevynechal klub ani jednou play-off domácí soutěže.


Na evropském kolbišti není tým z Le Mans žádným zelenáčem. V posledních deseti sezonách nechybělo ani jednou v některém evropském poháru organizovaném ULEB nebo EL. V Eurolize startoval klub v letech 2006 až 2009, ale nikdy si neprobojoval postup do další fáze.


V ostatních letech hrál La Mans ULEB Cup nebo Eurocup. Dvakrát postoupil do skupiny LAST 16 (2009/10 a 2010/11) ale v ní dvakrát obsadil nepostupové místo. La Mans také zasáhlo do kvalifikace o Euroligu v sezoně 2012/13, která se hrála v italském Cantú. Francouzi prošli v prvním kole přes Doněck, ve druhém kole odpravili favorita UNICS Kazaň a přemožitele naši až ve třetím, když prohráli s pořádajícím Cantú.

 
vloženo: 03.12.2013 18:31 / přečteno: 9158x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.