NYMBURK ČEKÁ ZÁPAS O NADĚJI

NYMBURK ČEKÁ ZÁPAS O NADĚJI

Basketbalisty Nymburka čeká ve středu od 18:30 zřejmě poslední šance, jak si zachovat naději na postup ze základní skupiny Eurocupu. Musí k tomu ale porazit v domácím prostředí italský tým FoxTown Cantú, dosavadního lídra skupiny, který z osmi zápasů prohrál pouze jediný.

Cantú vyhrálo v letošním ročníku Eurocupu sedm zápasů v řadě, než v minulém kole podlehlo o jeden koš v Oostende. V ten samý den Nymburk prohrál v domácím prostředí s Le Mans a výrazně si zkomplikoval cestu do další fáze. Nyní musí spoléhat na to, že Le Mans v posledních dvou kolech aspoň jednou prohraje, ale především pak sám vyhrát zbývající zápasy. První na řadě je právě Cantú.


„Všichni si uvědomujeme naši situaci. Čeká nás zápas, který musíme vyhrát, pokud chceme mít stále naději se kvalifikovat do dalšího kola. Stojíme proti prvnímu týmu naší skupiny, který umí dávat hodně bodů a je schopný skórovat z různých pozic,“ uvedl kouč Nymburka Kestutis Kemzura.


„Největší sílu v útoku představují jejich guardi Joe Ragland a Pietro Aradori. V obraně dominuje italský reprezentant Marco Cusin, který výborně doskakuje a má skvělé bloky. Nebezpečný je také Michael Jenkins, který dává hodně trojek,“ jmenoval Kemzura hlavní hvězdy Cantú.


Podle kouče povede cesta k úspěchu jako vždy přes pozornou obranu a maximální koncentraci po celých čtyřicet minut zápasu. V útoku musí hráči Nymburka minimalizovat ztráty a oproti posledním zápasům zlepšit pohyb svůj i míče.


„V prvním utkání jsme proti Cantú na jeho palubovce neodehráli špatný zápas. Drželi jsme s ním krok, než jsme několikrát za sebou ztratili míč a pustili soupeře do rozhodujícího náskoku, připomněl litevský trenér porážku v Itálii o 15 bodů, která přišla v posledním utkání třízápasového turné po venkovních halách.


Kemzura zároveň vyzývá fanoušky, aby přišli do Tipsport areny v hojném počtu. „Hrajeme doma důležitý zápas. V naší situaci potřebujeme jejich podporu. Doufám, že budou v Praze pořádně slyšet a pomohou nám k vítězství,“ dodal trenér. 




 
vloženo: 10.12.2013 19:28 / přečteno: 8452x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.