VÝHRA NAD CANTU A VÝKON SEZÓNY

VÝHRA NAD CANTU A VÝKON SEZÓNY

Basketbalisté Nymburka porazili v Tipsport areně v nesmírně důležitém zápase Eurocupu vedoucí tým tabulky FoxTown Cantú 86:74 a velmi posílili svou naději na postup do další fáze. Pořád ale platí, že potřebují vyhrát i poslední zápas s Artlandem a doufat, že Le Mans aspoň jednou ve zbývajících zápasech klopýtne.

Na rozdíl od zápasu s Kazaní vstoupil tentokrát Nymburk do utkání zodpovědně v obraně a dařilo se i v útoku. Když domácí vedli už o 10 bodů, trenér Cantú Stefano Sacripant si vzal poprvé time out. Po něm stáhli hosté ztrátu na 4 body, ale po trojce Vlada Ilievskiho skončila první čtvrtina stavem 23:16 pro Nymburk.

V druhé čtvrtině se více dařilo Cantú dostávat míče na volné hráče na perimetru a bylo z toho několik úspěšných trojek. Nymburk ztratil lehkost v útoku, i kvůli agresivnější obraně soupeře byla činnost na útočné polovině upracovanější, přibylo ztrát a skóre se vyrovnalo, ale domácí nepřestávali bojovat o každý míč.

Příkladem v tom šel Rašid Mahalbašič. Parádní akci předvedl Dylan Page, který se pověsil do vzduchu a nekompromisně zavěsil přes dva hráče. Nejeden fanoušek v hledišti si asi řekl, že takovou věc od něj viděl v dresu Nymburka poprvé. Domácí sice druhou čtvrtinu prohráli, přesto si v poločase udrželi čtyřbodové vedení 40:36.

Začátek třetí části patřil Cantú, jehož hráčům se skvěle dařily tříbodové střelecké pokusy. Třemi trojkami v řadě se dostali do vedení a v tuto chvíli měli více než 50 procentní úspěšnost střelby z nejdelší vzdálenosti. Nymburk ale přesto dokázal čtvrtinu vyhrát o osm bodů. Hodně pomohl Dylan Page, který se v závěru této části trefil dvakrát po sobě za tři. Body pravidelně přidával i Mahalbašič, kterému se dařilo i na doskoku. Nymburk šel do poslední čtvrtiny s nadějným vedením 66:54.

Do konce zápasu ale zbývalo ještě hodně času. Cantú neskládalo zbraně, ale Nymburk byl odhodlán si nenechat vzít rodící se cenné vítězství. Hrál stále velmi intenzivně a agresivně, nenechával soupeři lehké koše a minimálně ztrácel míče. Minutu a čtyřicet vteřin před koncem se lámal chleba. Domácí vedli o osm a nic nebylo rozhodnuto. Závěr ale zvládl Nymburk znamenitě a zaslouženě po nejlepším výkonu sezony porazil vedoucí tým skupiny 86:74.

 
vloženo: 11.12.2013 20:53 / přečteno: 8339x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.