MISTROVSKÁ SKUPINA

MISTROVSKÁ SKUPINA

Nadstavbová skupina Eurocupu LAST 32 už zná svůj jízdní řád. Od 8.ledna do 19.února čeká Nymburk šestice zápasů v této mistrovské skupině.

Ano, nymburská skupina se dá nazvat mistrovská, protože tři týmy ze čtyř se staly v minulé sezoně mistry Itálie, Izraele a Česka a Chimki skončilo „až“ druhé za CSKA.

 

První utkání odehraje Nymburk na venkovní palubovce a bude je čekat tým Maccabi Haifa, který v minulé sezoně překvapivě porazil izraelského devětačtyřicetinásobného multimistra země šesticípé hvězdy Maccabi Tel Aviv a stanul poprvé na nejvyšším stupínku domácího mistrovství. Do té doby se o týmu z Haify příliš nevědělo. Do Premier League postoupilo až v roce 2009, ale hned v prvním roce skončilo na 3.místě po základní části a probojovalo se až do finále. O tři roky později se Maccabi umístilo na posledním 11.místě základní skupiny, aby o rok později mistrovství Izraele vyhrálo. Nevyzpytatelný tým! První zápas se bude hrát 8. ledna v sedm večer našeho času v moderní hale přístavního města Haifa.

 

O týden později přivítá Nymburk osminásobného mistra Itálie, který získal svých sedm titulů v posledních sedmi letech, Montepaschi Siena. I když Siena letos vypadla po základní části z Euroligy, o budoucnost účasti v této soutěži si nemusí dělat obavy. Je totiž jedním ze 14 držitelů licence A a tedy svou účast v dalším ročníku má zajištěnu. Siena v domácí soutěži v posledním předvánočním kole porazila Banco di Sardegna Sassari na jejich palubovce a vystřídala svého poraženého soka na prvním místě průběžného pořadí italské ligy.

Pro zápas s italskou Sienou, který se hraje 15.ledna od 18:30 hodin, je tu další změna. Vzhledem k obsazení haly v Praze, bude se hrát utkání v ČEZ Areně Pardubice. Nymburk věří, že diváci v Pardubicích naváží na skvělou atmosféru mezinárodních zápasů v minulých letech a rádi se naživo podívají na tak kvalitní tým, jakým Montepaschi Siena rozhodně je.

 

V kvapíkovém tempu bude pokračovat LAST 32 hned o další týden později 22.ledna 2014. To se od půl sedmé večer na palubovce Tipsport Arény v Praze představí vyslanec ruského basketbalu BC Chimki Moskevská oblast. Jen těžko se dá v zemi, kde vládne CSKA Moskva, najít tým, který by mohl armádního obra příliš prohánět. Chimki však je jeden z těch týmů, před kterým se musí mít i CSKA na pozoru. V roce 2011 Chimki vyhrálo VTB ligu, v letošní sezoně je jediným týmem ve VTB lize, který má po polovině základní části na kontě porážek nulu, a protože je ve stejné skupině jako CSKA, neznamená to nic jiného, než že Chimki svého městského rivala porazilo. Tým od roku 2005 skončil v ruské lize nejhůře na 4.místě.

 

Odvety začnou 29.ledna v Moskvě a pak budou zápasy Eurocupou na týden přerušeny proto, aby evropské země uzavřely svoje domácí poháry. Nejinak tomu bude i v České republice a aby Nymburk nepřišel o porci tří zápasů v jednom týdnu, odehraje Final 8 Poháru České pošty. Letošní ročník by se měl hrát v Jindřichově Hradci a Českých Budějovicích.

Poslední dva zápasy LAST 32 Eurocupu začnou 12.února v Praze proti Maccabi Haifa a poslední utkání skupiny odehraje Nymburk v Itálii 19.února. Postup do vyřazovacích bojů mají ze čtyřčlenné skupiny první dva týmy a ve skupině s tak malým počtem zápasů se mohou rodit překvapení jako na běžícím páse.

 
Přehled zápasů:
08.01.2014 – Haifa : Nymburk  

15.01.2014 – Nymburk : Siena (Pardubice)

22.01.2014 – Nymburk : Chimki (Praha)

29.01.2014 – Chimki : Nymburk

12.02.2014 – Nymburk : Haifa (Praha)

19.02.2014 – Siena : Nymburk
 
vloženo: 25.12.2013 11:37 / přečteno: 8534x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.