NYMBURK ZRADILY TROJKY

NYMBURK ZRADILY TROJKY

Basketbalisté Nymburka prohráli svůj první zápas skupiny LAST32 Eurocupu na palubovce Maccabi Haifa 75:80.

Na výsledku se velkou měrou podepsala rozdílná úspěšnost střelby za tři body. Zatímco domácí měli střelbu z perimetru s úspěšností téměř 60 procent, Nymburk se v této činnosti trápil.

 

Hostující tým celý zápas dotahoval náskok soupeře. Dařily se mu koncovky čtvrtin, ale začátky hracích období si nechával utéct. Zápas otevřel povedenou samostatnou akcí Vlado Ilievski, který si na křídle vyfintoval dotírajícího soupeře a poslat do koše dlouhou dvojku. Po trojce Vojtěcha Hrubana vedl Nymburk ještě o dva body, ale pak nakupil během dvou minut pět ztrát v útoku za sebou a Haifa převzala iniciativu. Po koši Kozikara vedla už o sedm bodů a Kestutis Kemzura si vzal poprvé time out. Po něm Nymburk zastavil v obraně nástup Maccabi, ale přesto po první čtvrtině ztrácel pět bodů.

 

V druhé části Haifa poprvé v zápase odskočila na dvouciferné skóre. Rozpálili se jí střelci z perimetru. Yivzori s Reisem byli za tři body téměř neomylní a především díky úspěšnosti střelby za tři body tahalo Maccabi za delší konec. Nymburk střílel za tři častěji, ale s menší úspěšností. Přesto se Dylan Page trefil z perimetru dvakrát a hlavně Tre Simmons dal z velké dálky poměrně šťastnou střelu s klaksonem a jeho tým tak prohrával v poločase pouze o čtyři body, což bylo vzhledem k dění na palubovce přijatelné skóre.

 

Po přestávce Maccabi nepřestávalo se smrští trojek. K Yivzorimu s Reisem se přidal Cubillan a znovu se narodilo dvouciferné skóre. Jen tito tři hráči dohromady nasázeli během tří čtvrtin 10 trojek. Nymburku se ale přesto dařilo držet se na dostřel. Obrana získala v závěru třetí čtvrtiny několik míčů a v útoku se dařilo Simmonsovi a Mahalbašičovi. Prvně jmenovaný proměnil znovu velmi těžkou střelu a Nymburk šel do poslední části už jen s dvoubodovým mankem.

 

Do té nasadil domácí kouč znovu svou základní pětku, která rychle navýšila skóre na sedm bodů. Nymburk si navíc neodpustil chyby a po jedné takové musel rychlý protiútok Haify zastavit Simmons jen za cenu už své čtvrté osobní chyby. Průběžně nejlepší střelec zápasu s 21 body si tak šel sednout na lavičku.

 

Dlouho se na ní ale neohřál. Kouč Kemzura se rozhodl, že není na co čekat a svého nejlepšího hráče poslal zpět na palubovku. Do konce zápasu chybělo pět minut a Nymburk ztrácel pět bodů. V dalších dvou minutách se ale nedokázal prosadit. Během sedmi minut čtvrté čtvrtiny dal pouze pět bodů, než se za tři trefil Rado Rančík. Rozhodujícím momentem koncovky se ukázala neúspěšná trojka Dylana Page z nepřipravené pozice za stavu 79:75 půl minuty před koncem. Čtyřbodový náskok už si po time outu dokázalo Maccabi pohlídat.

 
 
vloženo: 08.01.2014 21:00 / přečteno: 8304x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.