KESTUTIS KEMZURA ZVE DO PARDUBIC

KESTUTIS KEMZURA ZVE DO PARDUBIC

Litevský trenér Kestutis Kemzura ještě nevedl Nymburk proti týmu s takovým zvukem. Montepaschi Siena sice v letošní sezoně nepracuje s takovým rozpočtem, na který je zvyklá, přesto se jedná dlouhodobě o jednu z nejlepších klubových basketbalových organizací v Evropě. Už dnes se v rámci Eurocupu představí v Pardubicích.

Siena jen těsně neprošla mezi 16 nejlepších týmu Euroligy. Jako třetí tým své skupiny ale dostala ještě jednu šanci v Eurocupu, kde se pro fázi LAST 32 dostala do jedné skupiny s týmem, který má doma podobnou pozici jako Montepaschi v Itálii. Ve druhém kole se s ním utká v ČEZ Areně v Pardubicích.


Zápas vysílá přímým přenosem Česká televize na svém webu. Od 22:35 pak poběží záznam utkání na kanálu ČT Sport.


„Siena teď nezažívá úplně nejlepší časy, na které byla v posledních letech zvyklá. Museli snížit rozpočet, ale pořád je to tradiční účastník Euroligy, jeden z nejlepších týmů Evropy, který stále hraje na špici italské ligy a má velké zkušenosti,“ popsal středečního soupeře Kestutis Kemzura.


„Letos nepostoupili do TOP 16 jenom kvůli dvoubodové prohře s Malagou. I když se pak rozloučili s některými oporami, především s Danielem Hackettem, zůstalo velice silné jádro týmu,“ dodal nymburský trenér.


Kemzurovi nevadí, že jeho tým si zahraje v této sezoně už ve třetím domácím prostředí. Po Sportovním centru v Nymburce a Tipsport areně v Praze je pardubická aréna dalším místem, kde Nymburk přivítá svého soupeře, byť to bude pouze na jeden zápas.


„Tenhle tým už si ČEZ Arenu nedávno vyzkoušel při ligovém zápase s Pardubicemi. Nevidím v tom problém, že budeme hrát právě tam. Naopak jsme rádi, že Pardubice nás nechají využít halu jako své domácí prostředí. Navíc především čeští hráči v ní už Eurocup hráli v minulých sezonách,“ uvedl třiačtyřicetiletý kouč.


„Je jasné, že bychom jako většina týmu raději hráli a trénovali v jedné hale, v jednom domácím prostředí, ale musíme brát naši situaci takovou, jaká je. Pardubická hala je více než důstojným stánkem pro takový zápas a Nymburk je v ní zvyklý hrát. Věříme, že nás přijde podpořit hodně zdejších fanoušků basketbalu. Budeme je potřebovat stejně jako ty naše, kteří za námi přijedou z Nymburka,“ pozval Kemzura diváky na zápas.

 
vloženo: 15.01.2014 11:00 / přečteno: 8127x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.