FANTAZIE, NYMBURK PORAZIL SIENU

FANTAZIE, NYMBURK PORAZIL SIENU

Basketbalisté Nymburka vydřeli první výhru ve skupině LAST 32 Eurocupu. V infarktovém závěru porazili evropský velkoklub Montepaschi Siena 78:75 a posílili své šance na postup mezi nejlepších šestnáct týmů druhé nejprestižnější evropské soutěže.

Obrovský dík patří také divákům v pardubické ČEZ Areně. Ve středu se jich sešlo 4238 a vytvořili parádní atmosféru, které ke konci zápasu gradovala. S jejich velkou pomocí Nymburk dokonale zvládnul závěr, který se zvrhnul v taktickou bitvu faulů a trestných hodů. Při nich dokonale udrželi chladnou hlavu Rado Rančík a Vlado Ilievski. Nezastavitelný byl v poslední čtvrtině také Dylan Page, s 22 body nejlepší střelec zápasu.


Siena vstoupila do zápasu s větším sebevědomím a rychle se ujala vedení 6:0. Jenže hráči Nymburka zareagovali desetibodovou šňůrou a zachránili tím pro sebe začátek zápasu. Vytvořili si mírný náskok, který bez problémů udržovali až do konce první čtvrtiny. Po ní byl stav 16:12.


Už v první čtvrtině si udělal dva fauly Rašid Mahalbašič a kouč Kemzura poslal místo něj na palubovku Petra Bendu. Ten si vedl velmi zdatně. Když si v polovině druhé části šel opět sednout na lavičku, byl se šesti body průběžně nejlepším střelcem a Nymburk vedl 29:23.


Domácí si vedení zasloužili především za eliminaci rychlých protiútoků Sieny. Rozstřílel se také Rado Rančík. Několikrát ale nechali doskočit soupeře pod vlastním košem a nedařilo se také při střelbě za tři. Jak se blížil konec prvního poločasu, stávala se obrana Nymburka stále propustnější. Do toho Haynes zakončil poločas dvěma úspěšnými trojkami a tím Nymburk přišel o nadějné vedení. Po dvou čtvrtinách prohrával 37:38.


Jak špatně hráči v bílých dresech první poločas skončili, tak dobře začali ten druhý. Rado Rančík povzbudil svůj tým dvěma rychlými koši, poprvé se v zápase trefil i Tre Simmons. Bylo tu znovu pětibodové vedení. Více se ale Nymburku odskočit nepodařilo. Stále se nedařilo za tři body. Během tří čtvrtin se trefili z perimetru pouze třikrát. Do poslední části si přinesl pouze jednobodový náskok.


Vyrovnaný stav vydržel i po prvních pěti minutách poslední periody. Pak Siena odskočila o čtyři body a vytvořila si pro koncovku lepší výchozí pozici. Poté se ke dvěma bodům s faulem doslova probil Dylan Page a snížil na rozdíl jediného bodu. Sám se pak už po druhé v této části trefil za tři a Nymburk opět převzal dvoubodové vedení. Do konce zápasu chyběla minuta.


Dvaadvacet vteřin před koncem pak opět Page pomohl vybojovat míč po neúspěšné trojce spoluhráče Simmonse. Vzápětí byl faulován Vlado Ilievski a znovu proměnil oba trestné hody. Nymburk vedl o čtyři body.


Ještě větší drama udělal ze závěru Viggiano, když se v těžké pozici trefil za tři. I Rado Rančík udržel nervy na uzdě a dal obě šestky. Siena ztrácela 15 vteřin před klaksonem tři body. Nymburk fauloval, Haynes byl také dvakrát neomylný. Stejně jako na druhé straně Ilievski. Poslední dvě šestky měl v ruce znovu Haynes, ale tentokrát už obě minul. Tu druhou schválně, jenže míč doskočil Jiří Welsch a byl konec. Nymburk ve fantastickém závěru zvítězil 78:75.

 
vloženo: 15.01.2014 20:30 / přečteno: 8241x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.