OBRANA, OBRANA A ZASE OBRANA

OBRANA, OBRANA A ZASE OBRANA

Hráči Nymburka byli po vítězství pochopitelně šťastní, ne každý den se poráží euroligový tým. Všichni hovořili o obraně jako o činnosti, která jim přinesla cenné dva body do tabulky Eurocupu. 

Kestutis Kemzura

Bezpochyby jsme všichni šťastní. Kluci si zasloužili vyhrát. Soustředili jsme se, bojovali, hráli týmově a tvrdě.  Je to velké vítězství proti silnému týmu. Pro naše postupové šance je to důležité vítězství. Kdybychom prohráli, tak s vidinou zápasu se silným Chimki Moskva bychom byli ve velmi špatné situaci.

Dylan byl v jednu chvíli nezastavitelný. Velmi důležité ale bylo, že jsme odvedli velmi dobrou práci v obraně především na jejich střelce. Udržet Sienu na 75 bodech je velmi dobrý počin. O poločase jsme obranu trochu změnili a to pomohlo.


Marco Crespi

Nejdřív musím pogratulovat Nymburku k vítězství. Byl to velmi zvláštní a těsný zápas. Hráli jsme nevyrovnaně co se energie a intenzity týče, ale v koncovce zápasu jsme přesto vedli o čtyři body. Pak jsme ale udělali dvě velké chyby, po kterých Dylan Page nastřílel ze dvou různých pozic šest bodů. Poprvé si došel pro lay up s faulem a pak dal trojku. Pokud vedeme proti tak silnému týmu, jako je Nymburk, o čtyři body dvě minuty před koncem, musíme si počínat mnohem chladnokrevněji.


Dylan Page

Věděli jsme, že kdybychom prohráli, tak nemáme velkou šanci na postup do osmifinále. Museli jsme tedy vyhrát. O výhře jsme rozhodli v závěru a nebylo to lehké. Během utkání jsme udělali pár chyb, byli jsme dole, netrefovali jsme jasné koše. Stále jsme ale věřili, že se zápas zlomí. Pak jsme se střelecky chytli, získali pár doskoků a v závěru nám vyšly i trestné hody.

 
Rado Rančík

Byl to těžký zápas a já osobně jsem spokojený, že jsme celý zápas hráli výbornou obranu. Oni jsou zvyklí na zápasy, kde skórují o mnoho více. Dokázali jsme ztížit střelbu jejich tříbodovým střelcům. Myslím, že měli dnes úspěšnost střelby z perimetru kolem 32% a to je dobré číslo. Myslím, že jsme dnes hráli velice dobrý týmový basketbal.

Jak jsi prožíval poslední vteřiny?

Je jasné, že člověk přemýšlí o vítězství, které je nadosah. Ale více se mi v hlavě honilo, co ještě musím udělat, abychom opravdu vyhráli. Soustředit se na doskok, na obranu… když ale zazněl poslední klakson, tak se mi ulevilo.

Jak cenné je vítězství z postupových ambicí?

Musíme všechno brát zápas od zápasu, nesmíme se dívat příliš dopředu. Máme před sebou ještě hodně zápasů. V každém případě je naše dnešní vítězství bonus. Pokud chceme postoupit, musíme vyhrávat doma, ať už je to Siena nebo kdokoliv jiný.

Po prvním poločase jsi odcházel hodně naštvaný. Pomohlo to k nabuzení v šatně?

Ano. Vysvětlili jsme si situaci, aby se to nestávalo (trojka v posledních vteřinách prvního poločasu – pozn.). Takové momenty mohou být klíčové pro průběh celého utkání.

Byla poslední čtvrtina, kdy jste o hodně zkušenějšího soupeře dokázali udržet bodově pod sebou, nejdůležitější?

Konečný výsledek a v našem případě výhra se rodí celý zápas. My jsme hráli celých 40 minut dobrou obranu. To, že jsme soupeře na konci udrželi bodově za námi, bylo dáno koncentrací na doskoky.

 
Vojta Hruban

Pro dnešní konečný výsledek a naše vítězství byla důležitá obrana. Dokázali jsme je udržet pod jejich bodovým průměrem. To rozhodlo, protože ani my jsme neměli žádný skvělý ofenzivní zápas.

Jak jsi prožíval dramatickou koncovku?

Jsou to nervy, ale myslím, že ne takové jako pro diváky v hledišti. Když je člověk na hřišti, tak důležitost momentu tolik nevnímá, protože se musí plně soustředit, aby neudělal žádnou chybu a nedal soupeři možnost skórovat po nějaké jednoduché ztrátě nebo špatné obraně.

Vaše domácí hala je Nymburk, Praha, dnes Pardubice. Jak je těžké pro hráče se vyrovnat se změnou domácího prostředí?

Pro nás, co jste tu hráli vloni, to nebylo nic těžkého. Já osobně tuhle halu mám rád, a přestože nám pražská aréna „sedí“, ukázali jsme, že ve velkých halách hrát umíme. Navíc přišlo hodně lidí (4.300 – pozn.), kteří udělali výbornou atmosféru, vyhráli jsme… jen těžko si přát před zápasem něco jiného.

 
Petr Benda

Jsem rád, že jsme dneska vyhráli a že jsme dokázali udržet domácí palubovku i proti tak kvalitnímu soupeři. To je důležitý počin pro to, abychom mohli pomýšlet na postup do další fáze Eurocupu.

Co bylo základem našeho vítězství?

Hráli jsme dobře v obraně a až na pár výjimek jsme v obranné činnosti nedělali chyby. Dokázali jsme pokrýt jejich trojkové střelce, nedávali jsme jim tolik otevřených příležitostí ke střelbě a to bylo pro průběh zápasu velice důležité.

Měli jste stále stejnou víru ve vítězství po celé utkání?

Myslím, že nejen já, ale i všichni mí spoluhráči jsme ve vítězství věřili po celý zápas. Vedli jsme téměř celé utkání a to týmu dodá sebevědomí a hraje s daleko větší lehkostí.

Šel z dnešního soupeře strach?

Strach ne, ale respekt ano. Ten je však důležitý, aby člověk neztratil koncentraci.


(bude doplněno.....)

 
 
vloženo: 16.01.2014 06:50 / přečteno: 7880x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.