PŘEKVAPENÍ SE V CHIMKI NEKONALO

PŘEKVAPENÍ SE V CHIMKI NEKONALO

Nymburk se v Moskvě překvapení nedočkal. V odvetě proti Chimki nenavázal na svůj týden starý výkon se stejným soupeřem v Praze a prohrál 85:106. O výsledku rozhodla druhá čtvrtina, kterou český mistr prohrál o 14 bodů.

Nymburk zahájil zápas oběma proměněnými šestkami Tomáše Pomikálka, ale poměrně rychle v první části začal tahat za kratší konec. Mohly za to především ztráty v útoku a následné rychlé protiútoky, které domácí hráči nemilosrdně trestali. Vzhledem k tomu, a jakým respektem k soupeři Nymburk hrál, byla osmibodová ztráta po první čtvrtině ještě přijatelná.


Druhá perioda začala ještě hůř a předznamenala osud zápasu. Za hosty se v ní poprvé trefil Vojtěch Hruban až po čtyřech minutách. To už ale Chimki vedlo 22 bodů a drtilo svého soupeře všemi svými zbraněmi. Výbornou obranou s častými bloky, rychlým protiútokem, svižnou kombinací při postupném útoku, kdy míč domácích putoval rychle z ruky do ruky, a také přesnou střelbou. Do přestávky mělo hned šest hráčů domácích stoprocentní úspěšnost za dva body.


Obrovský nápor se hráčům v červených dresech podařilo zastavit až v posledních dvou minutách prvního poločasu. Nymburk stáhl rozdíl zpět na 22 bodů, přesto měl za sebou jednu z nejhorších čtvrtin sezony. Prohrál ji 16:30.


Jestliže byla třetí čtvrtina nejhorší, následující úsek hry byl zase naopak jedním z nejlepších momentů sezony. Bohužel trval jen šest minut. Nymburk po přestávce vylepšil všechny aspekty hry. Chimki naopak přišlo z šatny ukolébáno velkým náskokem. Byl z toho najednou úplně jiný obrázek dění na palubovce. Když Vlado Ilievski proměnil oba trestní hody, prohrávali hosté už jen o osm bodů.


V tu chvíli se za Chimki probral z letargie Mike Green, jehož tříminutovou one man show nedokázal Nymburk ubránit. Americký guard Moskvy dal sám deset bodů v řadě a definitivně zlomil zápas ve prospěch svého týmu. Hostující tým sice vyhrál třetí čtvrtinu o pět bodů, přesto byl po ní stav 78:61 pro domácí.


Poslední část už byla režírována Chimki, které nedalo soupeři šanci pomyslet na zvrat. Nymburk prohrál v Moskvě o 21 bodů a stále tak platí, že o jeho případném postupu do osmifinále Eurocupu rozhodnou poslední dva zápasy s Haifou a v Sieně.

 
vloženo: 29.01.2014 18:45 / přečteno: 7794x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.