PRVNÍ POLOČAS JSME ODEVZDALI

PRVNÍ POLOČAS JSME ODEVZDALI

Vinou špatně odehraného prvního poločasu se hráči Nymburka připravila o možnost bojovat s Chimki o vítězství. Špatná obrana a přehnaný respekt byly prý hlavní důvody toho, proč se proti stejnému soupeři nepodařilo sehrát stejně vyrovnaný zápas, jako před týdnem v Praze.

„První poločas jsme neodehráli tak, jak jsme chtěli. Ve druhém poločase jsme se vrátili do zápasu, dali jsme do něj více energie. Zlepšili jsme obranu, měli více střel, stáhli jsme náskok na osm bodů, ale bohužel na zvrat už to nestačilo,“ hodnotil utkání v Moskvě nejlepší střelec zápasu Tre Simmons.


Lehce se nemluvilo ani Vojtěchu Hrubanovi. „Těžko se dá vyhrát, když dostaneme 106 bodů. Největší rozdíl byl v obraně. První poločas byl z naší strany odevzdaný, začali jsme s moc velkým respektem a nechávali jsme domácím hodně místa,“ řeklo po zápase nymburské křídlo.


Jako klíčovou část hry nemohl nevidět jinou pasáž, než druhou čtvrtinu. „To byl důležitý moment zápasu. Udělali jsme několik špatných rozhodnutí v řadě a Chimki je všechny dokázalo potrestat. Dotahovat proti takovému soupeři je pak hrozně těžké. Vrátili jsme se na osmibodový rozdíl, ale nestačilo to,“ potvrdil Vojta slova Tre Simmonse.


Nymburk ale už po několikáté v sezóně ukázal jedno ze svých zmrtvýchvstání, které se může brát jako velké pozitivum zápasu z jeho strany. Vyhrabal se z téměř třicetibodové ztráty a najednou prohrával jen o osm a držel míč.


„Člověk v tu chvíli doufá, ale hned potom jsme udělali jednu dvě ztráty. Domácí zase odskočili a náskok už si hlídali až do konce. Na hřiště se vrátila jejich první pětka, která hrála dobře. Dali nám čuchnout, ale pak zápas hned zase uťali.“


Všichni ale chápou, že prohrou na Chimki se zase tolik neztratilo. Tady se boj o postupové druhé místo ze skupiny nelámal. Ruský gigant je suverénní a body bere všem zbylým třem týmům stejně. „Samozřejmě, s dvěma body odtud nikdo nekalkuloval. Do tabulky dostaneme jeden, ať už jsme prohráli o bod, nebo o dvacet. Nemáme čas na svěšené hlavy. Teď doma musíme porazit Haifu větším rozdílem, než jakým jsme prohráli v Izraeli, a pak zkusit vyhrát v Sieně. Není to nic nemožného, ale ani nic jednoduchého,“ uzavřel pozápasové rozjímání Vojtěch.

 
vloženo: 29.01.2014 21:45 / přečteno: 8491x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.