KONEČNÁ V KAZANI, ALE SE CTÍ

KONEČNÁ V KAZANI, ALE SE CTÍ

Basketbalisté Nymburka definitivně ukončili své působení v letošním Eurocupu. V odvetě osmifinále play off hráli tři čtvrtiny o vítězství, ale nakonec podlehli Kazani na její palubovce 59:76, když v poločase vedli o šest bodů.

O postupujícím rozhodl už pražský zápas, který Nymburk prohrál o 33 bodů. Ten byl nakonec asi jedinou kaňkou za jinak povedenou sezonou v Eurocupu, kde mnozí Nymburku věštili konec už po základní skupině. Nakonec z toho byla účast v osmifinále, v jehož odvetě hrál hostující tým už jen o čest a tu nakonec rozhodně obhájil. Se stejným soupeřem na stejném místě se Nymburk utká znovu v sobotu v rámci VTB ligy.


Základní pětka ve složení Thomas Massamba, Vojtěch Hruban, Tomáš Pomikálek, Dylan Page a Rašid Mahalbašič rozehrála odvetu velmi energicky a zároveň s lehkostí. Po první ze čtyř svých smečí večera dostal Tomáš Pomikálek svůj tým do vedení, které Nymburk dlouho nepustil. Základem byl výborný doskok, zejména v obraně. Útočné doskoky soupeře, které Nymburk poslední dobou hodně trápí, omezil za první poločas pouze na dva. Výborně si ve vzduchu počínal opět Pomikálek.


Dalším faktorem dobré hry v prvním poločase bylo minimum ztrát. Hosté se dobře starali o míč a v útoku si ho často a rychle půjčovali. Soupeř jim ho za první půli sebral pouze pětkrát. Pod košem se rozehrál k dobrému výkonu Rašid Mahalbašič, který se dokázal prosadit přes vysoké hráče Kazaně k deseti bodům za první dvě čtvrtiny.


Dařilo se bránit v Praze skvěle střílejícího Kaimakogloua, který se v první půli netrefil. Naopak Goudelock řádil znovu a za 12 minut na hřišti dal 15 bodů. Nymburk přesto vedl po dvou čtvrtinách velmi nadějným stavem 40:34. Počet nastřílených bodů Kazaně jasně svědčil o tom, kde se tým Kestutise Kemzury nejvíce zlepšil.


Ve třetí čtvrtině Kazaň zagresivnila obranu a povolila Nymburku pouhých devět bodů. Přesto ani defenziva hostujícího týmu nebyla špatná. Dostat se pod koš dělalo Kazani problém. UNICS však výrazně přidal na přesnosti při střelbě z delší vzdálenosti a zejména zásluhou dlouhých střel si vzal na konci třetí části po dlouhé době zpět těsné dvoubodové vedení.


V poslední periodě domácí hráči náskok krůček po krůčku navyšovali. Nymburk sice zůstával u dobré obrany, ale neřešil dobře situace v útoku. Postupně přibývalo ztrát. Definitivní zlom nastal chvíli před polovinou čtvrté čtvrtiny, když se rychle po sobě za tři body trefili Goudelock a Eidson a Kazaň najednou vedla místo šesti bodů o dvanáct.


Tento náskok už si tak kvalitní tým pohlídal až do konce. Goudelock si stále více dělal, co chtěl a trefoval někdy až absurdní střely. S 29 body se stal suverénně nejlepším střelcem zápasu. Na druhé straně zápas sedl Tomáši Pomikálkovi, který uhrál double double (11 bodů/10 doskoků)

 
vloženo: 12.03.2014 18:30 / přečteno: 8579x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.