HRÁČI: ŠLO O DOBRÝ POCIT

HRÁČI: ŠLO O DOBRÝ POCIT

Bylo vidět, že hrdost je zpět. Kazaň byla i podruhé nad síly českého mistra, ale odveta osmifinále Eurocupu už se hrála podle jiných not, než první zápas v Praze, který kompletně celý oddirigovala Kazaň. V Rusku se hrál minimálně první poločas pod taktovkou Nymburka.

Ten druhý už se stále více projevovala kvalita ruského velkoklubu, ale Nymburk se po odvetě nemusí za svůj výkon stydět a o to šlo především. „Bylo hodně nereálné, abychom tu vyhráli o více než 33 bodů. Nicméně hráli jsme o naši hrdost. Chtěli jsme to odehrát co nejlépe a končit s hlavou nahoře a to se povedlo,“ hodnotil zápas v Kazani Jiří Welsch.


„Na domácích byl možná vidět trochu pasivnější přístup. Jejich hra v prvním poločase mě nijak nepřesvědčila. Byla dost rozdílná oproti té, kterou předváděli před týdnem v Praze. My jsme hráli 30 minut solidní zápas. Pak jsme se dostali pod jejich obraný tlak, proto se nám rozpadla hra v útoku. Oni šli přes nás a skončilo to tak, jak to skončilo. Výsledek však není až tak důležitý. Důležitější byl pocit, který dnes na rozdíl od jiných zápasů můžeme mít pozitivní,“ doplnil Jiří.


V zápase z nymburských hráčů vynikal Tomáš Pomikálek, který hlavně v prvním poločase táhl tým svou energii, kterou vkládal především do razantních dunků a doskoků. Po závěrečném klaksonu měl na kontě double double, což má v LAST 16 určitě svou hodnotu.


„Jenom škoda, že jsme s nimi nevydrželi hrát až do konce. Myslím si ale, že se to oproti předchozím zápasům zlepšilo. Teď jsme s nimi vydrželi hrát aspoň tři čtvrtiny a měli jsme super momenty. V poslední čtvrtině to vzal do ruky Goudelock, který má opravdu vysoké kvality. Bral na sebe všechny střely a padaly mu tam neskutečné věci. Nám se do toho přestalo dařit v útoku,“ shnul Tomáš příčiny nezvládnutého závěru.


Kazaň bude podle nymburského trenéra určitě patřit k hlavním favoritům na vítězství v celé soutěži. „Gratuluji jí k postupu a přeju jí hodně úspěchů v dalších kolech Eurocupu. V celé sérii to byl jasně lepší tým a dál jde zaslouženě,“ řekl po utkání na tiskové konferenci nymburský kouč.


„Dnes mám radost aspoň z toho, jak jsme po tři čtvrtiny hráli. Nikdo tu od nás nečekal výhru, přesto jsme o ní většinu zápasu bojovali. Pak nás Kazaň vyškolila svým mistrovstvím v obraně. Neustáli jsme kritické momenty a často neubránili Goudelocka, který zakončoval většinu útoků,“ komentoval Kestutis Kemzura závěr podobně jako hráči.


Nymburk se teď bude v hlavním městě Tatarstánu připravovat na další zápas se stejným soupeřem, tentokrát však ve VTB lize. V přípravě na něj bude vycházet z prvních tří čtvrtin odehraných ve středu. „Chceme, aby to vypadalo jako dnes, ale konečně už celé čtyři čtvrtiny,“ řekl na závěr znovu Tomáš Pomikálek.

 
vloženo: 12.03.2014 20:05 / přečteno: 7805x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.