SPLNĚNÝ CÍL A NĚCO NAVÍC K TOMU

SPLNĚNÝ CÍL A NĚCO NAVÍC K TOMU

Tenhle úspěch se asi docení až časem. Účast v LAST 16 Eurocupu možná nevypadá na první pohled jako velká díra do světa, zvlášť když Nymburk v minulosti už dvakrát postoupil ještě o krok dál. Zasvěcení ale vědí, po změně formátu byl solidní úspěch už jen postup ze základní skupiny.

Proto je účast v osmifinále minimálně srovnatelná, jako ta dvě dřívější čtvrtfinále. Spíš je však ještě dál. Vždyť tak daleko jako Nymburk se nedostaly čtyři týmy, které sezonu začínaly v Eurolize. Dříve nebo ve stejné fázi skončili také další celky s nabitějšími soupiskami i rozpočty a některé z nich po přímé konfrontaci s českým mistrem.


Zde jsou slova trenéra a vybraných hráčů hodnotící uplynulou sezonu v Eurocupu.


KESTUTIS KEMZURA

Uhráli jsme dobrý výsledek. Vždycky můžeme chtít víc, ale nový formát Eurocupu udělal tuto soutěž velmi silnou, přesto jsme v ní uspěli. V play off jsme už narazili na Kazaň a to je velmi tvrdý soupeř. Zvlášť ve dvou zápasech. V prvním zápase jsme potřebovali zahrát na naší maximální úrovni, ukázat maximum našeho potenciálu, ale to se nám nepovedlo. Možná proto neopouštíme Eurocup s tak dobrým pocitem. Moc jsme chtěli v domácím zápase uhrát výsledek, po kterém by bylo v odvetě ještě o co hrát. Nestalo se. Umíme hrát mnohem lépe, ale tohle byl výkon hodně pod úroveň. Proto ty špatné pocity. Aspoň, že v odvetě jsme se ve všech kategoriích ukázali jako jiný tým.


Cením si toho, jak jsme se během obou skupin dokázali vyrovnat se špatným vývojem. Především v základní skupině po prohře s Le Mans se nám už moc nevěřilo, ale přesto jsme se dokázali semknout a postoupit. To byl možná nejsvětlejší moment tohoto týmu v sezoně.


JIŘÍ WELSCH

Celý Eurocup bych hodnotil dobře. Myslím si, že jsme dosáhli na velmi dobrý výsledek. Potom, co se změnil formát soutěže, byla už základní skupina extrémně těžká. Někteří soupeři v ní hráli ještě v nedávné době Euroligu. Po horším začátku jsme se dostali pod tlak, ale dokázali jsme se semknout a vyhrát pět ze šesti zápasů. Jediná prohra byla doma s Le Mans jejich poslední střelou. Postoupili jsme z velmi těžké skupiny a nakonec jsme to dotáhli až do play off i z té další. Možná i trochu se štěstím, ale i zaslouženě. Vyhráli jsme doma dva důležité zápasy proti Haifě i Sieně. Měli jsme nadosah vítězství i proti Chimki. Pak jsme dokázali udržet chladnou hlavu a uhrát potřebný výsledek v Sieně. Postoupili jsme tak na úkor týmu z Euroligy.


Dosáhli jsme maxima, v této fázi už jsme narazili na tým, který už byl nad naše síly. Možná kdybychom měli den, tak bychom s nimi mohli hrát vyrovnaný zápas nebo je i porazit. Nicméně ve dvouzápasové sérii Kazaň ukázala, jak moc kvalitní tým to je. Dokázala to jasně u nás v prvním zápase a v odvetě to jen potvrdila.


LUKÁŠ PALYZA

Celkově se to musí hodnotit jako jeden z největších úspěchů v historii Nymburka, když zvážíme změny v systému soutěže a kvalitu soupeřů, se kterými jsme se utkali. Naše výkony nemohly být zase tak špatné, jak si někteří myslí, protože jsme se dostali hodně daleko. Je ale také pravda, že jsme měli obrovskou dávku štěstí. Z první skupiny jsme postoupili s pěti výhrami a z té další jenom se dvěma pokaždé na skóre. V základní skupině jsme to neměli ve vlastních rukách a byli jsme rádi, že Oostende to pojalo sportovně a šlo naplno do posledního zápasu s Le Mans. To samé v další skupině. Chimki mohlo přijet v posledním kole do Haify s dorostenci, ale je to klub, který si nedovolí jen tak prohrát, takže tam přijeli v plné síle a výhrou nám strašně pomohli k postupu.


Nebylo to ale jen o štěstí. Měli jsme dobré zápasy. Třeba doma s Cantú, nebo v Sieně. Tam jsme předvedli jeden z nejlepších zápasů sezony, i když jsme tam prohráli. Kazaň už pak byla nad naše síly. Je škoda, že po vánoční pauze jsme ještě jakš takš zvládli leden, ale v únoru a v březnu už bylo několik našich hráčů poznamenáno zraněními. Program byl náročný a někdy to na hřišti bylo vidět.


VOJTĚCH HRUBAN

Když pomineme celkové skóre v sérii s Kazaní, dosáhli jsme asi na maximum. Bohužel domácí zápas v play off nám nevyšel tak hrubě, že to na nás celkově vrhlo špatné světlo. V obou skupinách jsme měli štěstí na výsledky ostatních v posledním kole, ale na to se historie ptát nebude. Dostali jsme se do šestnáctky mezi super kvalitní týmy. Tady jsme splnili předsezónní cíl a možná přidali i něco navíc.
 
vloženo: 14.03.2014 14:55 / přečteno: 8156x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.