KK: TĚŽKO PŘEDVÍDATELNÁ SKUPINA

KK: TĚŽKO PŘEDVÍDATELNÁ SKUPINA

Opatrně, nicméně s nadšením hodnotil trenér Nymburka Kestutis Kemzura los letošní základní skupiny Eurocupu. Do „céčka“ přiřkl k Nymburku silné týmy z kvalitních západoevropských soutěží, přesto litevský kouč neváhal, když měl říct, jestli je cílem jeho týmu postup.

„Absolutně. Základní skupina je jenom první krok. Určitě je našim cílem z ní postoupit do další fáze,“ uvedl Kestutis Kemzura, podle něhož se fanoušci mohou těšit na vyrovnané souboje. Skupina C je podle něj zatím těžko předvídatelná.


„Los je takový jaký je a nic s tím neuděláme. Nicméně rovnou bych řekl, že je pro nás dobrý. Skupina vypadá na první pohled vyrovnaně, všechny týmy jsou konkurenceschopné. Každý může překvapit, každý může porazit každého,“ rozjímal trenér nad jmény soupeřů.


„Vypadá to, že všechny zápasy budou těžké. Soudit více o konkrétních jménech je ale zatím složité, protože je začátek sezony, neznáme detailně sestavy a konkrétní analýzy a scouting soupeřů si teprve budeme dělat. Určitě ale cítíme vzrušení. Odhaduji, že to bude napínavá skupina až do konce,“ uvedl kouč.


Podle něj skutečné poznání o kvalitě letošní soupeřů přijde až s prvním utkáním ve skupině. „Budeme se detailně připravovat, ale co nás čeká, zjistíme definitivně až v prvním zápase, až se poměříme s kvalitou prvního soupeře,“ domnívá se Kemzura.


„Jak už jsem řekl, je těžké předpovídat kvalitu soupeřů, ale na první pohled nás čeká velká kvalita. Oldenburg je semifinalista Bundesligy, velmi dobrý tým. Charleroi neměl úplně úspěšnou poslední sezonu, ale vybudoval nový tým a určitě bude chtít navázat na své lepší roky.“


„Nancy je tradiční francouzský tým ze zkušenostmi z Euroligy, velmi rychlý a atletický. Řím možná zažívá ústup ze své nedávné euroligové slávy, ale pořád je to kvalitní tým, loňský semifinalista Serie A. A Sevilla se každoročně měří s nejlepšími týmy ve Španělsku, to mluví za vše,“ rozebral Kestutis Kemzura na okraj jednotlivé soupeře.

 
vloženo: 29.09.2014 21:06 / přečteno: 8572x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.