PUMY PROTI LVŮM

PUMY PROTI LVŮM

Snad Lev dostojí své pověsti krále zvířat a pochutná si ve Francii na domácí Pumě v prvním zápase letošního ročníku Eurocupu. Zápas vysílá Česká televize na programu ČT Sport od 20:25 hodin.

Jaký soupeř nás ve Francii čeká ?

SLUC Nancy si zahrál pětkrát finále francouzské nejvyšší soutěže a to v letech 2005 až 2008 a pak v roce 2011. Ve dvou případech bylo finále úspěšné, a tedy Nancy se stalo dvakrát mistrem Francie. Od posledního titulu byla umístění v ProA jako na horské dráze: 2012 – 5.místo, 2013 – 14.místo, 2014 – 4.místo. V sezoně 2013/14 po čtvrtém místě v základní skupině prošel Nancy přes Paris Levalois ve čtvrtfinále a v semifinále statečně vzdoroval po základní části prvnímu Štrasburgu 2:3 na zápasy.

V posledních patnácti letech si Nancy vyzkoušelo v Evropě všechny tři úrovně soutěží od EuroChallenge až po Euroligu. V minulé sezoně však díky 14.místu rok dříve, nehrálo žádnou evropskou soutěž.

 

Vzájemné zápasy Nymburka se SLUC Nancy jsou dva a uplynulo od nich už více než deset let. V prvním utkání 28.října 2003 Nymburk ve Francii vyhrál 88:83 a bylo to druhé vítězství v evropských soutěžích přivezené zvenku. V domácí odvetě Nancy prohrálo také, tentokrát v poměru 82:70.

 

Soupeř má za sebou první tři kola francouzské nejvyšší soutěže PRO A. V prvním kole prohrál s úřadujícím mistrem Limoges 56:75 a pak ve dvou zápasech zvítězil. V druhém kole jednoznačně přehrál nováčka ligy JL Bourg Basket 94:68 a ve třetím kole na venkovní palubovce dalšího nováčka Champagne Chalons-Reims těsněji 76:69.

 

Nejvytěžovanějším hráčem v třech zápasech byl Vaughn Duggins (85 minut), který hraje na pozici dva a známe ho z jeho loňského působení v Le Mans. V zápasech, které proti Nymburku hrál, nastřílel 15 resp. 13 bodů. V letošním roce má na svém kontě 31 bodů. Výkonnějším střelcem je jiný Američan Darius Adams, který zaznamenal 39 bodů a spotřeboval na to 57 pokusů z pole a sedm trestných hodů. Efektivnějším hráčem je další člen základní pětky, rozehrávač Sergej Gladyr. Tento Ukrajinec docílil 37 bodů při lepší úspěšnosti střelby za 3 body (19/7). Hráčem s nejvyšším rankingem je však Randal Falker, Američan, který je, s výjimkou jedné sezony, ve Francii už od roku 2008. K jedenadvaceti bodům přidal 26 doskoků. Za zmínku stojí mnohonásobný francouzský reprezentant Florent Pietrus, který odehrál za Francii všechna mistrovství Evropy od roku 2003, byl na MS v roce 2006, 10, 14 i na olympiádě 2012. Ve sbírce úspěchů má zlatou, stříbrnou i bronzovou medaili z ME a také bronz z letošního MS. Po deseti letech strávených ve Španělsku se před rokem vrátil do Francie do Nancy.

 
 
vloženo: 14.10.2014 00:49 / přečteno: 8553x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.