EUROCUP: TĚSNÁ PROHRA V NANCY

EUROCUP: TĚSNÁ PROHRA V NANCY

Nymburk v prvním zápase základní skupiny C Eurocupu podlehl Nancy na jeho palubovce těsně 76:78. V utkání předvedl velmi solidní výkon na obou stranách palubovky a proti silnému francouzskému celku ztratil výsledek až v koncovce.

Kestutis Kemzura poslal do prvního zápasu Nymburka v této sezoně základní pětku v této podobě: Washington, Welsch, Kříž, Rančík, Benda. Domácí tým tahal v první čtvrtině za delší konec, lépe se prosazoval 1 na 1 a vysocí hráči si dobře sbíhali do vymezeného území. Nymburk se snažil bránit s vysokým nasazením, ale atletičnost hráčů Nancy mu dělala problémy.


Pak se ale podařilo obranu ještě zlepšit a především zrychlit přechod na útočnou polovinu. Po několika snadnějších bodech se hostující tým rychle dostal zpět do jednobodového závěsu. Minutu před koncem první části se vysunutý presink na Dugginse vyplatil Simmonsovi a Raiviovi a Nymburk poprvé v zápase vedl. Derek pak trefil ještě dlouhou střelu za dva body. V posledních vteřinách ale domácí Gladyr trefil hodně divokou trojku a bylo srovnáno na 17:17. Úspěšný hod Raivia zpoza poloviny už bohužel přišel po klaksonu.


Ve druhé čtvrtině se oba týmy složitě prosazovaly přes kvalitní obrany soupeře. Nancy sice získalo čtyřbodové vedení, ale dvě geniální přihrávky Washingtona pod koš na Petra Bendu znamenaly další srovnání. Pak se ale na hřiště vrátil výborný obránce Pietrus a Nymburk začal mít zase v útoku a na doskoku problémy. Nancy udělalo v posledních dvou minutách devítibodovou šňůru. S dlouhou trojkou Adamse šli domácí do kabin s náskokem 37:28.


Druhou půli zahájil Nymburk stahováním náskoku, ale když už byl znovu téměř zpět, přišlo několik zbytečných ztrát a Nancy vedlo poprvé v zápase o 10 bodů. Hosté museli opět stahovat. Po trojce Simmonse už to bylo opět jen o čtyři. Pomohl příchod Garretta Stutze, který se ihned začal prosazovat na doskoku pod oběma koši a přispěl i bodově. V obraně pomohl ubránit Falkera. Nymburk ztrácel už jen bod, když se na konci čtvrtiny z divokého nájezdu šťastně trefil Adams. Hosté přesto vyhráli třetí část o šest bodů. Před poslední desetiminutovkou byl stav 57:54 pro Nancy.


Domácí tým se začal v poslední čtvrtině opět bodově vzdalovat. Proto přišla velmi vhod trojka Pavla Houšky a povedený blok Stutze na druhé straně. Velký zápas ale hrál za Nancy point guard Adams, který skóroval, když to jeho tým nejvíc potřeboval. Domácí se i díky němu stále drželi v mírném odstupu.


Šance Nymburka ale stále ležely vysoko. Hodně také zásluhou parádní exekuce trestných hodů. Nymburk neminul dosud jediný z 16 pokusů (celkově 20/19). S těžkou trojkou Raivia, který vystřelil přes Adamse, ztráceli hosté opět jediný bod a už potřetí v zápase dotáhli. Po koši Falkera přidal další trojku Simmons a srovnal na 70:70. Do konce zápasu chyběly dvě minuty.


Bohužel pro Nymburk koncovku zvládl lépe domácí. Když se 40 vteřin před koncem z dálky za dva body prosadil po individuální akci opět Adams, vedlo Nancy o čtyři body. Raivio pak opět trefil obě svoje šestky a půl minuty před musel Nymburk ubránit následující akci, aby mohl útočit na vítězství. Faulovaný Falker ale obě šestky také proměnil a definitivně rozhodl. Washington pak ještě dvě vteřiny před koncem trefil trojku, ale na obrat už nebylo dost času, přestože Falker už svoje další trestné hody nedal. Nancy porazilo Nymburk v prvním kole Eurocupu těsně 78:76.


V dalších zápasech skupiny C prohrál náš příští soupeř Oldenburg v Seville 77:85 a Charleroi podlehlo doma Virtus Rome 59:88.


Body

NBK - Raivio a Simmons 13, Benda 10, Stutz a Rančík 9, Houška 8, Washington a Welsch 6, Kříž 2.

Nancy: Adams 22, Pietrus 16, Falker 15, Duggins 13, Gladyr 10, Zianveni 2.

 
vloženo: 15.10.2014 23:00 / přečteno: 8254x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.