TRE: PRO ZAČÁTEK NEMÁM VÝMLUVY

TRE: PRO ZAČÁTEK NEMÁM VÝMLUVY

Po výhře nad Oldenburgem měli Darius Washington a Tre Simmons cestou domu výbornou náladu. Aby ne, když oba Američané společně s dalšími výrazně přispěli k velkému obratu, který Nymburk ve svém druhém zápasu v Tipsport Areně Eurocupu předvedl. Tre si na závěr zase zahrál na reportéra.

„Pro začátek nemám výmluvy. Vzhledem k dalšímu průběhu zápasu a našemu výraznému zlepšení nikdo na první čtvrtinu vzpomínat nebude,“ řekl Tre k úvodu, po kterém Nymburk ztrácel už 17 bodů.


„Důvodem naší výhra byla změna v obraně na zónu. Hráli jsme dobře jako tým, měli jsme pět hráčů točících se na dvou pozicích, což dělalo soupeři problémy. Dobře jsme posouvali míč a trefili v důležitých momentech velké střely,“ popsal Tre momenty obratu a okomentoval také svého spolucestujícího.


„Darius toho hodně naběhá. Ostatní více kontrolují hru, on pro nás svým pohybem vytváří prostor na volné střely, pokud tedy sám nenajíždí do koše,“ řekl Tre a pak sám svého spoluhráče vyzpovídal.


Tady Tre Simmons z Nymburk Post. Jak se cítíš po dnešním vítězství a co si myslíš o tom, jak jsi hrál?

Potřebovali jsme vyhrát a srovnat stav na 1 – 1 ve skupině. Pro nás to byl jeden z klíčových zápasů, pokud chceme postoupit, i když je teprve začátek. Doma musíme chránit svou palubovku, to je klíč k postupu. Nebylo to ale snadné. Hodně rychle nás dostali svou agresivitou v obraně do problémů. Ještě do poločasu se nám ale podařilo dostat se zpátky na tři body. Pak jsme ještě více přidali na agresivitě my a začali hrát jako Nymburk. V útoku jsme se dostávali k volným střelám, ale ty vyplývali z naší práce v obraně.


Myslíš si, že když nám trenér nakoučoval zónu, byl to ten hlavní důvod pozdějšího obratu?

Hráli jsme ji velmi dobře a určitě nám pomohla v obraně se zásadně zlepšit. Nehráli jsme ale jenom zónu. Míchali jsme to podle potřeby. Záleželo na situaci v zápase, ale dalo nám to jiný pohled, nabídlo nám to více možností. Určitě to byl klíčový moment. Jsem rád, že jsme se takto zvedli, přidali jsme na doskoku, limitovali jsme jejich druhé šance. Bylo to velké vítězství.


Nechceš se ještě něco zeptat ty mě?

Ani ne (smích).
 
vloženo: 22.10.2014 16:46 / přečteno: 9405x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.