ŠPATNÁ STŘELBA, SKVĚLÝ DYLAN

ŠPATNÁ STŘELBA, SKVĚLÝ DYLAN

Ani ne tolik špatná obrana, jako spíš nevyužité druhé šance po útočném doskoku a nízké procento úspěšnosti střelby. To jsou hlavní důvody druhé letošní prohry Nymburka v Eurocupu, na čemž se shodli kouč Kestutis Kemzura i kapitán Jiří Welsch.

K tomu podle obou aktérů středečního zápasu v Charleroi výrazně promluvil do dění na palubovce 22 bodový Dylan Page, kterému se zápas proti svému bývalému týmu výrazně podařil. „Zahrál proti nám skvěle. Trefil hodně důležitých trojek a prosadil se i přes to, že jsme ho, myslím, nebránili úplně špatně,“ řekl k výkonu svého svěřence z minulé sezony Kestutis Kemzura.


„Není pochyb o tom, že nám chyběl Rado Rančík. Martin Kříž na jeho pozici neodvedl špatnou práci, snažil se bránit Dylana, ale ten dnes podal dobrý výkon,“ připomněl trenér fakt, že tým před zápasem oslabila čerstvá absence už třetího power forwarda z nymburské soupisky.


Rozhodující částí zápasu byla třetí desetiminutovka, kde Nymburk nabral ztrátu, kterou už do konce zápasu nesmazal, přestože svůj výkon zejména v obraně ještě výrazně proměnil k lepšímu. „Rozhodla naše špatná třetí čtvrtina. Udělali jsme v ní oproti ostatním částem zápasu více chyb a soupeř šel do rozhodujícího náskoku, který už si pohlídal, přestože jsme bojovali a nevzdali se. V poslední čtvrtině jsme nedali některé střely v momentě, když už jsme byli téměř zpět a to nám nakonec prohrálo zápas,“ hodnotil litevský kouč, který nemohl nezmínit nízkou střeleckou úspěšnost týmu.


„Bohužel jsme po celý zápas nedávali jasné koše. Naše střelba za dva body byla hodně špatná. Někteří naši důležití hráči měli problémy s fauly. Petra Bendu jsme museli kvůli tomu šetřit na čtvrtou čtvrtinu. Stejně tak Tre Simmons měl podobné problémy a i kvůli tomu se vůbec nedostal do zápasu. Soupeř také trefil hodně bodů s koncem časového limitu, což je vždycky nepříjemné. Zvlášť po dobré obraně v momentech, kdy už jsme se dotahovali na dostřel a potřebovali jsme ubránit,“ zakončil trenér Kemzura své hodnocení zápasu.


„Myslím si, že to byla zasloužená prohra. Byl to zápas, který nás stál hodně energie. Bojovali jsme, rvali jsme se, ale mám pocit, že jsme celou dobu tahali za kratší konec. Vždy, když jsme se už téměř dokázali vrátit, přišlo naše špatné rozhodnutí a nedotáhli jsme to,“ pokračoval Jiří Welsch, který si nemyslí, že hlavní příčina porážky byla v prostupné defenzívě.


„Nemyslím si, že by naše obrana byla až tak velký problém. Byli jsme silní na doskoku, což je spíš doména soupeře, ale nakonec jsme ho přeskákali. Jenže jsme nevyužívali druhé šance. Srážela nás hlavně úspěšnost střelby na dva body. Kvalitních střeleckých pozic jsme si vytvořili celkem dost, ale nebyli jsme je schopní zakončovat. Měli jsme jen úspěšnost jen 33% a to rozhodlo,“ uvedl kapitán Nymburka.

 
vloženo: 30.10.2014 13:09 / přečteno: 11918x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.