CHCEME UKÁZAT, ŽE HRAJEME DOMA

CHCEME UKÁZAT, ŽE HRAJEME DOMA

Basketbalisty Nymburka čeká z hlediska postupu ze základní skupiny C Eurocupu klíčový zápas. Ve středu v 18.30 nastoupí v pražské Tipsport areně proti belgickému týmu Spirou Charleroi. Nymburk se v případě vítězství svému cíli významně přiblíží. Pokud zároveň doma o hodinu a půl později Oldenburg neporazí Nancy, bude dokonce již ve středu večer slavit.

V případě prohry by si Nymburk situaci naopak významně zkomplikoval, což by ještě více umocnilo případné středeční vítězství Oldenburgu. Nymburk totiž v posledních dvou kolech skupiny čeká cesta do Říma a domácí souboj se Sevillou, tedy dva zápasy s velice těžkými soupeři. Středeční program tedy hodně napoví o dalším vývoji ve skupině.


Velkou výhodou pro Nymburk by však mělo být domácí prostředí Tipsport areny, ve které v této sezoně ještě neprohrál. S dosud jedinou porážkou ve skupině odsud odjel i jinak suverénní Virtus Řím. Tým Kestutise Kemzury tu porazil také Oldenburg a Nancy.


„Musíme soupeři ukázat, že hrajeme doma. Rád bych pozval všechny naše fanoušky i fanoušky basketbalu. V tak důležitém zápase je budeme v hale potřebovat v co největším počtu, cítit jejich podporu v zádech a slyšet je v hledišti,“ zve litevský kouč Nymburka diváky do haly.


„V Tipsport areně nám to vždycky šlo a věříme, že se to ukáže i s Charleroi, ale na to nemůžeme spoléhat. Ve středu musíme vyhrát a je úplně jedno kde. Porážku si nemůžeme dovolit, protože ta by nás dostala do velkých problémů,“ řekl před zápasem křídelník a hlavní obránce soupeřových hvězd Vojtěch Hruban.


Do známého prostředí se vrátí i power forward Charleroi Dylan Page, letos nejlepší hráč soupeře, který se v Tipsport areně ještě v minulé sezoně trefoval za Nymburk. V prvním vzájemném zápase byl nejlepším střelcem belgického týmů s 22 body, k nimž si pomohl i čtyřmi trojkami z pěti pokusů.


„Určitě se na jeho hru budeme speciálně připravovat, ale kromě něj si musíme ubránit i další hráče. Nebezpeční jsou také Zabian Dowdell, Eric Wise a William Hatcher,“ jmenoval trenér Kemzura na posledním místě i někdejšího rozehrávače Děčína, který dělal Nymburku v Charleroi velké problémy svou rychlostí.


Středeční zápas Eurocupu v Tipsport areně začíná v 18.30. Živě ho vysílá Česká televize na svém webu. Záznam poběží na stanici ČT Sport ve čtvrtek v 0.30.

 
vloženo: 02.12.2014 16:06 / přečteno: 10787x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.