DYLAN: NA NYMBURK VZPOMÍNÁM

DYLAN: NA NYMBURK VZPOMÍNÁM

Forward Charleroi Dylan Page ve středu proti Nymburku nezazářil. Dal jen tři body, což je hluboko pod jeho letošním průměrem. Stejně byl ale spokojený, protože jeho tým vyhrál pro něj důležitý zápas v boji o postup. Svému bývalému týmu ale přeje, ať postoupí do LAST 32 společně s tím jeho současným.

Jak bys zhodnotil zápas?
Pro nás hodně důležité vítězství. Věděli jsme, jak tým kvalitní Nymburk má a jak je v Tipsport areně silný. Nevyhrál tu ani Virtus Řím, ani Nancy, ano Oldenburg. Až my. Jsme rádi, že jsme zpět ve hře o postup. Myslím, že mále reálnou šanci na LAST 32. Dneska jsme si vítězství zasloužili. Nymburku se vůbec nedařila střelba, nám o něco víc a proto jsme vyhráli.

Váš trenér po zápase řekl, že jsi dnes neodehrál svůj nejlepší zápas, ale že jsi hodně pomohl s radami před ním. V čem jsi mu radil?
Znám tu hodně hráčů, především Čechů, protože cizinci se vyměnili. Trenér však zůstal, takže jsem našemu kouči přispěl v přípravě několika informacemi. Nic zvláštního. A že jsem neodehrál dobrý zápas, to se stane. V sezoně jich je tolik, že nejde všechno odehrát v top formě. Naštěstí mě dneska spoluhráči nahradili. Brzy jsem se dostal do problémů s osobními chybami, ale nejsem si jistý, jestli úplně vlastní vinou. S některými výroky rozhodčích jsem se špatně smiřoval.

Myslíš si, že na tebe byli hráči Nymburka lépe připraveni než v prvním zápase, kdy jsi nastřílel 22 bodů?
Určitě si na mě chtěli dát větší pozor, to je normální. I my jsme se připravovali konkrétně na některé hráče. Ale hlavně to bylo tím, že se mi dnes z různých důvodů tolik střelecky nedařilo. Více prostoru dostali jiní a naštěstí do zvládli skvěle.

Celkově ale zažíváš v Belgii výbornou sezonu. Stal ses letos hlavní oporou Charleroi. Jak moc si v novém angažmá užíváš?
Jsem tu hodně spokojený. Po sportovní i osobní stránce. Na palubovce se mi daří, našel jsem tu skvělé spoluhráče. Je tu fakt dobrá parta, se kterou trávíme hodně času i mimo tréninky a zápasy. Ale zažil jsem už hodně týmů a nemůžu říct, že by se to tu nějak zásadně lišilo třeba od Nymburka.

Jak vzpomínáš na loňskou sezonu?
Hlavně jsem rád, že tolik necestuju. Létání do Ruska na zápasy VTB ligy bylo hodně náročné a vyčerpávající. Jinak ale na Nymburk vzpomínám v dobrém. Nějakých úspěchů jsme dosáhli, něco se tak nepovedlo, ale celkově to hodnotím pozitivně. Rád jsem se viděl s kluky, se kterými jsem loni hrál. Jsem rád, že jsme Nymburk dvakrát porazili, ale jinak mu přeju v této sezoně co nejlepší výsledky a doufám, že postoupí společně s námi.


Jacquese Stas
Dylan očima kouče Charleroi Jacquese Stase:
Osobně zná většinu českých hráčů v týmu. Byl mou pravou rukou v přípravě v některých věcech a detailech. Nezahrál svůj nejlepší zápas, ale pro nás je dobré, že dokážeme vyhrát i bez jeho skvělého výkonu. Dylan je profesionál, jeden z našich nejlepších hráčů a i když dal dnes jen tři body, což u něj není normální, byl u další výhry a pomohl týmu. Je to pro nás důležitý hráč.
 
vloženo: 04.12.2014 15:53 / přečteno: 9723x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.