ALEA IACTA EST

ALEA IACTA EST

V Eurocupu skončila základní část a co se týká trojic soupeřů z Eurocupu v nadstavbové skupině LAST 32, jsou již kostky vrženy. S jakými soupeři se Nymburk utká v lednu a únoru, rozebereme v tomto článku.

Vítězství Nancy nad Spirou Charlerio zabezpečilo francouzskému týmu druhé místo ve skupině, které by v případě jejich prohry připadlo Nymburku. Pořadí v skupině C je tedy následující:

1. Virtus Roma    (7/3)
2. SLUC Nancy     (6/4)
3. ČEZ Basketball Nymburk     (5/5)
4. Baloncesto Sevilla    (5/5)
5. EWE Baskets Oldenburg    (4/6)
6. Proximus Spirou Charleroi   (3/7)

 

Podle klíče schváleného už před soutěží postupuje třetí tým skupiny C do nadstavbové skupiny G. Soupeřem jim pak je vítěz skupiny A, čtvrtý ze skupiny D a pátý ze skupiny A Euroligy. Jak to tedy vypadá se soupeři nymburských Lvů.

 

Vítězem skupiny A je francouzský celek ze Štrasburku, který ovládl skupinu díky osmi vítězstvím a dvěma porážkám. Paradoxní je, že obě prohry zaznamenal Štrasburk s jiným francouzským týmem Paris Levallois. Snad by tedy mohl poradit nymburskému trenérovi Blake Schilb, který v týmu z metropole Francie hraje.

V celkovém porovnání všech 36 týmů, které se letos účastnily Eurocupu, je Štrasburk jen o čtyři příčky před Nymburkem v užitečnosti. V počtu nastřílených bodů dokonce za Lvy zaostává o 29 bodů. Štrasburk je však šestým nejlepším týmem na doskoku, ale ani v této kategorii nemá před českým šampionem velký náskok, jen pět příček.

Hlavními lídry týmu ze západní Francie je trojice hráčů: Antonie Diot, Ali Traore a Matt Howard. Zatímco Diot je nejužitečnějším hráčem Štrasburku (celkově 13.místo), Traore je s 15 body na zápas nejlepším střelcem (15.místo v celém EC) a Howard umí nejlépe ze všech doskakovat (celkově 8.místo v EC).

 

Čtvrtý ve skupině D skončil nováček Zenit Petrohrad s bilancí stejnou jako Nymburk 5/5. Dva zápasy vyhrál pouze nad VEF Riga a dvakrát prohrál s Besiktas Istanbul. Cenné vítězství si Zenit připsal třeba nad Chimki Moskevská oblast.

Petrohrad je 12.týmem v pořadí podle celkové užitečnosti všech hráčů, tedy výše než Štrasburk i Nymburk a je sedmým nejproduktivnějším týmem Eurocupu s 808 body, to je více než 80 bodů na utkání a je také sedmým v počtu doskočených míčů.

Hra petrohradského týmu se točí především kolem Waltera Hodgeho, který má užitečnost sedmou nejvyšší v eurocupovém pořadí hráčů. Na 54.místo mezi hráči EC se dostal v užitečnosti nám známý Kyle Landry. Pátým nejlepším střelcem Eurocupu je Walter Hodge, který nastřílel v průměru 16,7 bodů na zápas a pochopitelně je i nejlepším střelcem Zenitu. Nejlepší Peterburčanem na doskoku je Kyle Landy s 6,56 doskočenými míči na zápas. Pozor si bude třeba dát na Borovnjaka, který společně s Landrym získává míče pod košem.

 

Eurolize se ještě hraje a ve skupině A není jasno. Do úvahy přicházejí na první pohled aktuálně třetí UNICS Kazaň, čtvrtý Žalgiris Kaunas nebo pátý Nižnij Novgorod. Poslední tým Dinamo Sassari je už definitivně mimo hru na posledním místě.

Žalgiris čeká v posledním kole souboj s šestým Sassari, a pokud vyhraje, neubude určitě pátý. V případě prohry by za určitých okolností mohl na tuto příčku padnout, ale jen za předpokladu, že by Novgorod porazil Kazaň (hraje se v Novgorodu). Vzhledem k tomu, že prohra se Sassari by mohla znamenat konec Žalgirisu v Eurolize, nebude mít litevský tým asi problém s motivací.

Pokud tedy Žalgiris vyhraje, rozhodne se o našem soupeři mezi Kazaní a Novgorodem. Vítězství Novgorodu pošle do Eurocupu UNICS, protože Novgorod už jedno vítězství nad UNICSem má. Když vyhraje UNICS, pošle do Eurocupu Novgorod.

 

Souboj o nymburského soupeře začíná v pátek 19.12. od 18:00 hodin středoevropského času. V osm večer už asi budou jasní soupeři, ale vlastní termínová listina se bude ještě ladit v pondělí či úterý před Vánoci.

 
 
 
vloženo: 18.12.2014 01:08 / přečteno: 10080x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.