UPRACOVANÉ ALE CENNÉ VÍTĚZSTVÍ

UPRACOVANÉ ALE CENNÉ VÍTĚZSTVÍ

Úvodní utkání ve FIBA Europe Cup v Celje proti Tajfunu Šentjur přineslo cenné vítězství 70:56, které se však rodilo poměrně těžce a dlouho se schovávalo za velké množství chyb. Závěrečný rozdíl čtrnácti bodů je výsledkem až poslední čtyřminutovky, kterou vyhrál Nymburk 15:4.

Nymburští hráči hned na úvod vystartovali k prvnímu úniku, vzdálili se na sedm bodů, když předváděli na pohled atraktivní hru. Několik smečovaných rozparádilo necelou padesátku nymburských skalních fanoušků, kteří se za svým týmem trmáceli půl dne v autobuse. Když si za stavu 9:3 pro hosty bral domácí trenér time out, znělo halou hejááááá Nymburk, hejáááá Nymburk a dobrá nálada se zračila bílo-červeném sektoru. Nymburk bránil výborně clony, hráči rychle dorotovávali a nenechali žádnou otevřenou střelu. Pod košem sice trochu zlobil mohutný pivot Zimić, ale míč se k němu tak často nedostal.

 

Po time outu se však obraz hry změnil. Hosté chybami ze zbrklosti ztráceli míče, domácí místo střelby z dálky volili průnik menších hráčů a během pěti minut bylo srovnáno. V sedmé minutě za stavu 11:11 si vzal kouč Ginzburg oddechový čas. To zase byli na koni fanoušci domácích odění v červeném. Na okamžik strhnul po jedné úspěšné šestce vedení na svou stranu Tajfun Šentjur. Ovšem dvě výborná uvolnění pod košem a neméně dobré přihrávky do bezprostřední blízkosti koše znamenaly vedení Nymburka 15:12. Jenže pak přišla trojka domácího Ponjaviče, z rychlého protiútoku se za pár sekund trefil z perimetru Bratož a dlouhou dvojku proměnil Parker. Během minuty hosté ztráceli 5 bodů.

 

Na úvod druhé čtvrtiny se domácí během minuty dopustili dvakrát kroků, ale nymburským hráčům to k vyrovnání nepomohlo a stále za domácími pokulhávali. Jejich hra byla v této části hodně individualistická a snaha o rychlé zakončení nepřinášela žádný bodový efekt. Domácí ale v přesnosti střelby také nebyli nijak zázrační, a tak body narůstaly jen pomalu. I přesto, že Tajfun minul deset trojkových pokusů v řadě, stále se hostům nedařilo domácí bodově dotáhnout. Rozdíl však nebyl nikterak kritický, a když se po výborné spolupráci celého týmu dostal do volné pozice v pravém rohu Sant-Roos, trojkou vyrovnal na poločasových 32:32.

 

Celý první poločas se hrál jako v rukavičkách. Odpískáno bylo jen 14 faulů a na čáře trestných hodů stál pouze jeden hráč z každého týmu. Nymburk měl na svém kontě 10 ztrát a Tajfun 7 zisků. Oba týmy měly spíše podprůměrnou střelbu z pole a doskoky byly vyrovnané.

 

Do druhého poločasu jsme vstoupili trojkou Randla a solidní bojovností pod košem na doskoku. I díky této snaze dokázal Maxime de Zeeuw dopíchnout neproměněnou šestku Roose a upravit na 34:38. Body na úvod třetí čtvrtiny přibývaly poměrně rychle a po čtyřech minutách byl stav 39:43. Pak solidní hru v útoku vystřídaly nepřesnosti na obou stranách. Naši hráči nedokázali proměnit snadný nájezd dvou na jednoho, domácí se dopustili dvou ztrát a skóre se pohnulo až po dvou minutách na 39:45. Ani potom se střelci příliš nečinili a většina míčů z dlouhé i krátké vzdálenosti končila na obroučce. Upracovaná třetí čtvrtina končila za stavu 45:48.

 
Úvod poslední desetiminutovky byl opět urputný boj o dosažení bodu. Ani jeden tým nedokázal efektivně zakončovat, i když snaha se ani jednou týmu nedá upřít. Za pět minut padly čtyři koše, a když se čtvrtina překulila za svou půlku, domácí Tajfun se přiblížil na rozdíl jediného bodu 51:52. Pak se ale odhodlal ke střele ze sedmi metrů Maxim de Zeeuw, upravil na 51:55 a z výrazu tváře i gest bylo jasné, že to byla střela, která ho hodně potěšila. Za dvě další minuty dali domácí i hosté jednu jedinou šestku. V posledních dvou a půl minutách se nejprve z perimetru trefil Vilhjálmsson, pak Randle a při time outu domácích se už zase rozléhal halou pokřik nymburských fanoušků. Domácí se snažili ještě dalekonosnými střelami zvrátit vývoj zápasu, ale úspěšní nebyli. Náskok se natáhl až na 14 bodů a stejný rozdílem zápas také skončil.
 
vloženo: 28.10.2015 22:11 / přečteno: 8092x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.