SOUPEŘI V CHAMPIONS LEAGUE

SOUPEŘI V CHAMPIONS LEAGUE

ČEZ Basketball Nymburk zná své soupeře v osmičlenné základní skupině FIBA Champions League. Byl nalosován do skupiny A má jistotu cesty do Turecka, Německa, Řecka, Slovinska a Monaka. V kvalifikaci pak svedou boj o dvě zbylá místa týmy z Nizozemska, Estonska, Dánska, Itálie, Bulharska, Běloruska a Izraele.

Soupeři Nymburka v základní skupině A Ligy mistrů FIBA:

Banvit Bandirma (Turecko), Fraport Skyliners (Německo), Aris Soluň (Řecko), Helios Domžale (Slovinsko), AS Monako (Francie) a dva vítězové kvalifikace vzešlí ze soubojů Donar Groningen (Nizozemsko)/Tartu University (Estonsko) vs. Bakken Bears Aarhus (Dánsko)/Dinamo Sassari (itálie) a Rilski Sportist (Bulharsko)/Cmoki Minsk (Bělorusko) vs. Ironi Nahariya (Izrael).

„Los nás postavil před velkou výzvu. Skupina je velmi atraktivní. Bude velkým sportovním úspěchem postoupit z ní do play off. Podle jmen našich soupeřů je patrné, že nás nečeká nic jednoduchého. Určitě se ale o postup mezi nejlepší šestnáctku popereme. Těšíme se na každý zápas a věříme ve velkou podporu našich fanoušků při naší premiérové účasti v této soutěži,“ vzkázal z Mnichova zástupce Nymburka na losování Ondřej Šimeček.

K soupeřům ve skupině se vyjádřil i kouč Nymburka Ronen Ginzburg. I on souhlasil s tím, že skupina je plná kvalitních soupeřů, což mohou ještě znásobit týmy, které jsou podle něj favority na postup z kvalifikace.

„Skupina vypadá na první pohled hodně atraktivně. Je zatím předčasné mluvit o našich ambicích, protože stejně jako my nemají naši soupeři ještě kompletní soupisky na další sezonu, ale samozřejmě přejeme si postoupit,“ uvedl po losu izraelský kouč, který vidí jako pravděpodobné, že se s Nymburkem podívá do své vlasti.

„Pokud bychom soudili podle rozpočtů, tak favorité jsou Banvit, Monako a Frankfurt. Zvlášť Monako podle mých zpráv finančně posílilo a bude mít v kádru velkou kvalitu. Ta přijde i z kvalifikace, pokud postoupí týmy, které favorizuji. Tedy italské Sassari a izraelská Nahariya,“ dodal Ginzburg.

Do Ligy mistrů tak zasáhne 48 týmů z 31 evropských lig, včetně 17 národních šampionů. První kolo kvalifikace začíná 27. září. Základní část vypukne 20. října. Finále je naplánované na 30. dubna 2017.

CBL - skupiny
 
vloženo: 21.07.2016 16:40 / aktualizováno: 21.07.2016 18:11 / přečteno: 10977x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.