ZA 2 HODINY ZAČÍNÁME

ZA 2 HODINY ZAČÍNÁME

Už jen dvě hodiny zbývají do začátku utkání proti Helios Suns Domžale, úřadujícímu slovinskému mistru. Zápas je zároveň posledním v první polovině základní části ve skupinách.

Bude to souboj českého a slovinského mistra,“ těší se na utkání Vojtěch Hruban, který v něm najde i svého spoluhráče z širšího reprezentačního výběru Tomáše Kyzlinka. „Myslím, že se Tomáš bude chtít ukázat jak proti svým spoluhráčům reprezentace ale hlavně reprezentačnímu trenérovi,“ usmívá se Vojta.


Helios má jednu z nejlepších obran v Basketball Champions League, inkasovali jen 377 bodů, což je třetí nejnižší číslo. Na druhou stranu žádný ze 40 týmů nedal v útoku méně bodů než 357 z Heliosu. „Ano, obrana bude jejich silná stránka, v útoku to nejsou žádní velcí střelci. Uvidíme s čím na nás narukují. My bychom chtěli hrát rychlý basket a dostat se na náš obvyklý počet bodů a ubránit na méně,“ plánuje Vojta. To by znamenalo dát o 11 bodů více než je průměr jejich obrany.


Vojto, jak těžké je hrát s protivníkem, který praktikuje tak kompaktní obranu?

„Člověk s tím musí počítat, že nebude dávat tolik bodů a nesmí se kvůli tomu dostávat do nějaké deprese nebo špatného stavu mysli, když je to po dvaceti minutách 30:30.


Otázka na trenéra Ronena Ginzburga...

Nemáte trochu obavy po nevýrazném výkonu proti Kolínu?

Ne, nemám obavy. Během sezony je takových zápasů, kdy se tolik nedaří více a hned v dalším je už družstvo zase ve stejné formě jako před tím. Není možné po celou sezonu udržet stále stejnou úroveň. Když se na to podíváme zpětně, tak před čtrnácti dny jsme sehráli vynikající part proti Arisu. To stejné i třicet minut proti velkému favoritovi z Monaka.


Co očekává Bryon Allen?

Očekávám silovou hru. Jsoun sice předposlední v tabulce, ale nemůžeme do utkání nastoupit vlažně. Musíme zvítězit a udržet si domácí neporazitelnost, věřím naši fanoušci a diváci nás poženou dopředu a že zahrajeme co nejlepší utkání. Ano, zápas s Kolínem nebyl ideální, ale to je basketbal. Času na přípravu a regeneraci bylo dost, nikam jsme necestovali. Myslím, že vyhrajeme!



 
vloženo: 29.11.2016 16:30 / přečteno: 9726x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.