DRTIVÁ VÝHRA NAD HELIOSEM

DRTIVÁ VÝHRA NAD HELIOSEM

Nymburští hráči připravili týmu z Domžale nejhorší porážku v jeho dosavadním působení v Basketball Champions League, když vyhráli rozdílem s nádechem debaklu 85:55.

Třicetibodový rozdíl byl druhým největším v úterním hracím dnu ligy mistrů, v počtu bodů jsme rovněž byli druhým nejproduktivnějším týmem a v také druhým nejlépe bránícím družstvem úterý. Klíčovým obdobím byla druhá čtvrtina, kterou jsme vyhráli 20:8 a vstup do druhého poločasu, kdy jsme náskok potvrdili a výrazně navýšili. Tím jsme zcela otupili snahy hostů o zvrat v zápase.

 

První čtvrtina naznačovala, proč tým slovinského mistra v dosavadních zápasech Champions League odehrál všechny svoje zápasy v tak těsném módu. Na patnácti bodech našeho družstva se podílely z více než třetiny body po rychlém protiútoku, většinou jsme využili ztrátu míče soupeře. První čtvrtina také naznačila, že střelba Heliosu nebude ten večer jeho dominantní vlastností. První hrací období také ukazovalo, jak klíčovou roli v týmu ze Slovinska hraje český hráč Tomáš Kyzlink, autor poloviny bodů hostujícího týmu.

 

Ještě krátce po začátku druhé čtvrtiny se Helios ujal vedení, když 11.bod přidal Kyzlink a přišel první nápor našeho týmu. Výborná obrana zavřela pro hosty podkošový prostor, kde kraloval střídající Simpson. Přes jeho dlouhé ruce se hostující střelci těžko prosazovali. V útoku Hruban, Simpson, Peterka a Allen přidali deset bodů v řadě a poprvé jsme odskočili do výraznějšího vedení. V 17.minutě přeskočil po koši Vojty Hrubana rozdíl do dvouciferné hladiny a stále se navyšoval až na 15 bodů (33:18). Teprve poté se znovu prezentoval nejlepší a v podstatě jediný pravidelný střelec hostů Kyzlink.

 

V začátku druhého poločasu jsme přidávali body po třech. Trojka Peterky, Sant-Roose, koš s faulem Simpsona a další koš našeho podkošového hráče znamenaly, že náskok se vyšplhal na dvacet bodů 46:26. Hosté pak zásluhou Remekuna zastavili hrozivě se vyvíjející skóre zápasu a také našli k Tomáši Kyzlinkovi druhého střelce Atanackoviče. Výpadek naší střelby trval dlouhých skoro pět minut, ale vzhledem k tomu, že obrana propustila jen tři koše, rozdíl se stále držel nad deseti body. Ve 26.minutě na trojku Kyzlinka vzápětí odpověděl trojkou Lawrence a opět rozproudil krev do odumírajících chapadel útoku. Netrvalo ani tři minuty a náš tým si opět vzal zpátky svoje dvacetibodové vedení a dokonce ještě bod přidal. Kromě, řekněme, standardního útoku jsme přidali výbornou obranu, která nedovolila hostům skórovat až do konce čtvrtiny. Naopak svou první trojkou se prezentoval Meier a rozdíl ve skóre dosáhl pro Helios nevídaně obludného čísla 28 (62:34).

 

Před poslední čtvrtinou byly karty v podstatě rozdány. Oba týmy se poměrně pravidelně střídaly v proměňování svých akcí v útoku. Naše družstvo se dostalo až do vedení o 35 bodů. Ke svému druhému zápasu v Champions League nastoupil také Matěj Svoboda. Své minuty na hřišti korunoval dvě a půl minuty před koncem zápasu také svými prvními body kariéry v této soutěži. 

 
vloženo: 30.11.2016 08:10 / přečteno: 8946x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.