WELSCH: NECHCEME BAKKEN PŘESTŘÍLET

WELSCH: NECHCEME BAKKEN PŘESTŘÍLET

Úterní zápas proti dánskému vicemistru Bakken Bears Aarhus, který začíná v půl sedmé večer ve Sportovním centru v Nymburce, odšpuntuje druhou polovinu základní části Ligy Mistrů. Část, jenž bude rozhodovat o postupu do vyřazovacích bojů.

Tento týden má Nymburk náročný program a poměří svoje síly s dvěma podobně těžkými soupeři. V úterý to bude Bakken Bears a v sobotu BK JIP Pardubice. Oba zápasy můžete vidět naživo. První proto, že se hraje v Nymburce a na druhý zase FanClub pořádá zájezd (odjezd z náměstí 15:15). Obě dvě výzvy se snažil porovnat kapitán našeho týmu Jiří Welsch. „Bakken postoupil z kvalifikace o Champions League do hlavní soutěže a z té samé fáze padaly týmy do FIBA Europe Cupu. Pardubice ve své soutěži hrály dobře, zajistily si postup do dalších bojů ze solidní skupiny. Když vezmeme oba zápasy aktuálního týdne, tak nás čeká Bakken doma a Pardubice venku a z tohoto pohledu by se dalo říct, že Pardubice by pro nás mohly být papírově i těžší soupeř,“ přemítá Jirka


Připomeňme si v několika větách první vzájemný zápas Nymburka a Bakken Bears. Do prvního utkání jsme vstupovali s negativní zápasovou bilancí z minulé sezony, kdy jsme ve FIBA Europe Cupu obě měření sil prohráli, i když velice těsným rozdílem. Ani odveta se především ve druhé čtvrtině dobře nevyvíjela. V osmnácté minutě jsme prohrávali v Dánsku 27:39. Domácí Medvědy nabudilo několik smečovaných košů a v krátkém úseku hráli výborně. Dvanáctibodový náskok si však Bears do druhého poločasu nepřenesli, protože Benda s Allenem zakončili druhou čtvrtinu šesti body v řadě. Za druhý poločas jsme dovolili domácím jen osmnáct bodů a v útoku jsme nasázely zkoprnělým Medvědům o třicet bodů více. „V momentě, když jsme přišli na to, jak jejich nátlakovou, ale stále stejnou obranu překonat, byli jsme jasně lepším týmem,“ zavzpomínal na první utkání kapitán Welsch.


Nabízí se myšlenka, že když víme, jak na ně a odpustíme si úvodní zaváhání, mělo by se utkání vyvíjet daleko jednoznačněji v náš prospěch. „Ano, víme jak hrát, ale jedna věc je vědět a druhá realizovat,“ glosoval s úsměvem Jiří Welsch. V Dánsku jsme nastříleli 75 bodů. Dá se tedy predikovat větší počet nastřílených bodů, když hrajeme na domácí palubovce? „Nedá,“ odmítá spekulovat Welsch: „Už několikrát jsme se i doma trápili s úspěšností střelby, viz třeba zápas proti Nahariyi. Základem a identitou našeho týmu je a musí být stále obrana. Přemýšlet o tom, že bychom Bakken přestříleli, není správná cesta,“ vysvětlil Jiří Welsch.


Pro diváky bude i tento zápas zajímavý, byť Bakken Bears má na svém kontě v BCL pouze jedno vítězství. Možná trochu překvapivě dokázali chytit na hruškách Frankfurt (71:65). Pravdou je, že i my bychom mohli povídat, jak nás Bakken Beas vloni vyškolili. Další zápasy Medvědi z dánského Aarhusu prohrávali poměrně výrazným rozdílem – Nymburk o 18, Aris o 16, Monako o 37, Helios a Nahariya o 19, Banvit o 17. Horší bilanci má ze všech čtyřiceti týmů jen maďarské družstvo ze Szolnoku (-140).


V domácí lize je Bakken naopak poražen pouze jednou od úřadujícího mistra Horsens IC a v tabulce je druhý, právě za Horsens. Impozantní je také počet nastřílených bodů na zápas. Díky dvěma výrazným výhrám je to více 100 bodů na utkání. Jenže poslední zápas s předposledním týmem museli Medvědi zachraňovat na poslední chvíli (78:76). Koš na vítězství s klaksonem dal Diouf.


Bakken má však ve svém středu zajímavé hráče. Především Akoon-Purcell, který je nejlepším střelcem dánské ligy i týmu Medvědů. Také jeho smeč s obratem o 360 stupňů při našem prvním vzájemném zápase stála zato. Na doskoku vládne a druhým nejužitečnějším hráčem je Michel Diouf. K nepřehlédnutí bude Chris Christoffersen, jednak svou výškou 218 cm bude nejvyšším mužem zápasu a také svým věkem 37 let. Při svých deseti minutách na zápas přitáhne 3,6 doskoků, což není vůbec špatné číslo.


 
vloženo: 05.12.2016 12:30 / přečteno: 9157x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.