DRUHÁ POLOVINA BUDE STEJNĚ NÁROČNÁ

DRUHÁ POLOVINA BUDE STEJNĚ NÁROČNÁ

Máme za sebou první polovinu základní části Basketball Champions League, jsme na čtvrtém postupovém místě a čekají nás čtyři zápasy doma a tři venku.

O první polovině jsme si krátce povídali s Jirkou Welschem, kapitánem našeho týmu.


Jirko, jak jste spokojeni s první polovinou základní části?

Myslím, že jsme ji odehráli solidně, vyhráli jsme všechny zápasy, které jsem vyhrát měli a prohráli jsme se soupeři, se kterými se to tak nějak čekalo – myslím Banvit a Monako. Jediný otazník visí nad utkáním ve Frankfurtu, který jsme mohli vyhrát, ale zastihl nás v té nejhorší formě, proto jsme prohráli. Podle mě je bilance 4/3 dobrá.


Ve druhé polovině hrajeme více doma, ale hostíme těžší soupeře. Bude druhá část základní skupiny těžší?

Naše domácí palubovka byla silná vloni, je silná i letos, ovšem první dva top týmy bude těžký oříšek porazit. Z tohoto pohledu se domnívám, že mezi první polovinou a druhou nebude velký rozdíl.


Je pořadí týmů takové, jaké sis před začátkem ligy představoval?

Před sezonou jsme o tom nijak moc nepřemýšlel. Pro mě byl Banvit od začátku asi největším favoritem, což svým umístěním potvrzuje. Monako pro nás bylo velkou neznámou, protože to je tým, který vystřelil jako kometa a nevěděli jsme, co od nich očekávat. Mají dobrý tým a výsledkově to potvrzují. Pak přijde střed tabulky – Nymburk, Aris, Nahariya a Frankfurt. Jsou to týmy, u kterých hodně záleží na momentálním rozpoložení a každý může porazit každého. Bakken postoupil z kvalifikace, v této soutěži zatím svou loňskou výkonnost nepotvrzují. Když to shrnu, tak momentální rozložení odpovídá papírovým předpokladům.


Jak moc se ještě pořadí může zamíchat?

Je to osm týmů, sedm zápasů... to se opravdu nedá moc předvídat.


O větších skupinách se říká, že dokáží více absorbovat eventuální výpadek jednoho zápasu. Platí to i pro nás, když se pohybujeme na hranice postupu do dalších bojů?

Pro nás určitě budou zápasy budou mít ještě větší význam než v té první polovině. Je to sedm příležitostí jak si pozici vylepšit nebo také zhoršit. Z matematického hlediska platí, čím více zápasů, tím větší pravděpodobnost, že kvalita zvítězí. Jestli v nás kvalita je, měli bychom si postup uhrát měli.


V minulých letech jsme hráli VTB ligu nyní Ligu mistrů. Je v těch soutěžích nějaký velký rozdíl?

VTB liga bych řadil na úroveň Eurocupu. Je to silná soutěž. Navíc porovnáváme zaběhnutou soutěž s kvalitními ruskými týmy proti úplně novému projektu, který se nazývá ambiciózně Champions League. Upřímně, Liga Mistrů má před sebou hodně času, než se stane opravdu ligou mistrů, jestli se jí vůbec někdy stane.


Byla i stylem hry VTB liga odlišná?

Ano byla. Byla hodně fyzická, všechny týmy měly velké těžké pivoty. Týmy v BCL hrají pohyblivější basketbal s menšími hráči.


Který zápas na Tebe osobně nejvíce zapůsobil?

V Turecku v Bandirmě. Hrálo se v narvané malé hale, dvousethlavý tančící fanclub za košem, který se ani na vteřinu nezastavil. Banvit má rotaci sedmi hodně kvalitních hráčů a působili na mě ze všech týmů nejvyzrálejším a nejbasketbalovějším dojmem. 

 
vloženo: 06.12.2016 18:10 / přečteno: 8465x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.