CENNÉ VÍTĚZSTVÍ NAD MONAKEM

CENNÉ VÍTĚZSTVÍ NAD MONAKEM

Na naší palubovce se ukázal aktuální lídr francouzské ligy PRO A a také vedoucí tým Basketball Champions League, a přesto nedokázal dobýt nymburský hrad. Systémem start-cíl jsme vyhráli 76:66.

„Dobře jsme bránili a zastavili jsme jejich útočný doskok, což je proti Monaku klíčová činnost,“ řekl na tiskové konferenci po utkání trenér Ginzburg. Oba týmy měli po devíti útočných doskocích. „To je polovina toho, co má Monako normálně,“ řekl Vojta Hruban s potěšením. Tři útočné doskoky si připsal Bryona Allen, který byl zároveň jedním ze střeleckých lídrů našeho týmu. Dal 14 bodů, z toho šest z perimetru. Po jedné trojce, kterou upravoval skóre na 34:18, Bryon několikrát radostí poskočil se zaťatou pěstí a bylo vidět, že je plně v zápase. 


Další čtrnáctibodový střelec Petr Benda, si musel své body „odmakat“ pod košem. Neměl to jednoduché. Za svých skoro 35 minut na palubovce se musel potýkat s několika různými soupeři. Jednou musel stěhovat mohutnou krabici jménem John Bryant, za chvíli se potýkal s lehkonohým čahounem (213 cm) Fofanou nebo kombinací obou předchozích Brandonem Daviesem (208). Jak je vidět, Petr je s nimi dokázal popasovat jak v obraně tak v útoku. Všichni tři totiž dali dohromady stejně bodů jako Petr. 


Do třetice čtrnáctibodový střelec Geno Lawrence byl obrovským motorem týmu. Byl skvěle universální. Kromě 14 bodů měl 6 doskoků, 5 asistencí a byl jedním z těch, kteří se podstatnou měrou podíleli na našem vítězství.  Poučili jsme se z prvního utkání v Monaku a agresivně atakovali koš. Chodili jsme rychle dopředu a stále na soupeře tlačili v obraně,“ poznamenal k zápasu na tiskové konferenci náš rozehrávač s výrazným průnikem ke koši. 


Výborně hrál i Howard Sant-Roos, který si za 31 minut připsal 13 bodů, a jeden doskok mu chyběl do double-double. Z jeho košů byla asi nejdůležitější trojka na 69:53, kterou tři minuty před koncem definitivně zlomil odpor hostujícího týmu. Pátým dvouciferným střelcem byl Vojta Hruban s deseti body. Jeho start byl pomalejší, v poločase jen tři body, ale ve druhé polovině zakončil dvakrát krátce po sobě rychlý protiútok. „Já jsem hlavně rád, že po nešťastném vstupu jsem se trochu zvedl a dokázal týmu pomoci. Vyšly mně dva rychlé protiútoky, za které vděčím svým spoluhráčům, protože to vypracovali oni a na mě nechali jen jednoduchý lay-up,“ smál se spokojený (ostatně jako vždy příjemně naladěný Vojta Hruban a dodal význam těchto akcí: „Bylo důležité, že jsme se znovu rozběhli.“


Úvod utkání patřil jednoznačně nám. Než se „blonďáci“ hostů stačili rozehřát, prohrávalo Monako 2:9. „Monako začalo chladně a my jsme se dostali do dobrého tempa,“ ohodnotil začátek zápasu Vojta Hruban. Reakce trenéra Mitroviče byla pochopitelná – oddechový čas. Možná špatné označení, oddech to na lavičce nebyl. Soupeř prostřídal a po šňůře 11:1 se dostal do tříbodového vedení 13:10. Teď byl na řadě náš trenér. Vystřídali jsme, do hry šel Martin Kříž a Petr Benda. Geno Lawrence trojkou vyrovnal, dva body přidal Petr Benda a trojkou dokonal obrat Vojta Hruban v posledních okamžicích první čtvrtiny. I ve druhé čtvrtině jsme pokračovali v nátlakové hře, v obraně se k několika blokům dostal náš „diamant“ Diamon Simpson a když Petr Benda přidal další dva body, vedli jsme poprvé o více než deset bodů (24:13). Další minutová porada u lavičky už hostům nepomohla. Naopak po smečovaném koši Simpsona jsme vedli 30:15. Hosté útočili a stále kritizující trenér Mitrovič dostal technickou. Místo útoku Monaka, šel na čáru trestných hodů Howie. Proměnil ho a škoda, že se neujala povedená střela za tři body Vojty Hrubana. Naopak na druhé straně se trefil Bost a snížil na 31:18. Pak daly oba týmy po třech bodech (Allen a Bost). Chvíli se pak skóre zastavilo na 34:21. Dvě minuty před koncem prvního poločasu upravil Benda už na 37:21. Hosté, který ve druhé čtvrtině vsadili hlavně na trojky snížili po další z nich na 37:27, ale ve stylu druhé desetiminutovky vystřelil i Meier (40:27). 


Začátek druhého poločase se nesl v pravidelném střídání úspěšných střeleckých pokusů obou týmů. Monacký tým však získával trochu navrch. And one Dee Bosta pomohl už ke snížení na 44:36 a bodové sbližování pokračovalo. Při jednom souboji pod košem se sblížili i Simpson a Aboudou. Jejich vzájemné sbližování čely přerostlo únosnou mez a oba byli odměněni technickou chybou. To se na skóre nijak neprojevilo, je to oběma přineslo trocho problémů s osobními chybami. Horší bylo, že nám jakoby docházel dech. Hosté se tlačili do koše a v útoku jsme se jen těžko prosazovali. Očekávaný tlak přinesl nakonec Monaku téměř remízu, na 52:50 dotáhl Fofana posledním košem třetí čtvrtiny. Po minutě rozhodující části zápasu se za tři body trefil Hruban (55:50), Geno jednou šestkou a Benda s Hrubanem dvěma koši za dva body vytvořili mezi oběma týmy určitou „bezpečnostní“ mezeru (60:50). Ouattara sice trojkou vzkřísil jiskřičku naděje, ale s hasicím přístrojem přispěchal Simpson, Hruban a Sant-Roos a když dal Howard trojku bylo o mnoho veseleji (69:53). Ouattara pěti body v řadě naznačil snahy hostů, ale po trojce Howarda zůstalo jen u snah (72:58). Do konce zápasu zbývaly necelé dvě minuty a to už bylo jasné, že tento večer patří nám. 

 
vloženo: 18.01.2017 09:14 / přečteno: 8015x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.