PLAY-OFF CHAMPIONS LEAGUE

PLAY-OFF CHAMPIONS LEAGUE

Vítězství proti Monaku v Basketball Champions League a prohra Arisu s Frankfurtem nám definitivně zajistila minimálně třetí místo a tady postup ze solidní výchozí pozice do vyřazovacích bojů. Jak bude play-off probíhat, přinášíme v následujícím článku.

Do play-off se kvalifikuje 24 nejlepších týmů BCL. Postupový klíč je následující: vítězové skupin a tři nejlepší ze druhých míst postoupí přímo do druhého kola play-off. Do prvního kola play-off se kvalifikují zbývající dva z druhých míst, všichni třetí a čtvrtí ve skupinách a čtyři nejlepší z pátých míst. První kolo play-off tedy odehraje systémem na dva zápasy doma-venku 16 týmů. První zápas se bude hrát na palubovce po základní části hůře postaveného týmu, odveta je na programu za 14 dní. 

Pořadí v jednotlivých skupinách se stanoví v prvním kritériu podle počtu bodů za zápasy (výhra 2 body, prohra 1 bod), tedy podle obvyklého klíče. V případě rovnosti svou nebo více týmů nastupují další kritéria. Nejprve se porovná bodový rozdíl dotčených týmů. Tým s nejvyšším rozdílem je nejvýše. V případě rovnosti nastoupí třetí kritérium, kterým je vyšší bodový součet ze všech zápasů dané skupiny. A pokud by ani toto nestačilo, pak je další, čtvrté, kritérium a to vyšší počet nastřílených bodů ze všech zápasů ve skupině. Pokud by ani čtvrté kritérium neurčilo lepší tým, rozhodne se losem (a tím nemyslíme severské zvíře). 

První kolo se bude losovat v pátek 27.ledna od 14:00 hodin v Ženevě a poskládá dvojice týmů. Vzhledem k tomu, že je potřeba určit, který tým bude začínat doma a který venku, musí se stanovit pořadí týmů napříč jednotlivými skupinami. Zde také platí určitá kriteria pro stanovení pořadí těchto týmů. Prvním kritériem jsou body za vítězství a porážky (opět 2 body za výhru, bod za prohru). Při rovnosti je druhým kritériem bodový rozdíl skóre ze všech zápasů ve skupině a třetím nejvyšší počet bodů nastřílených bodů ve všech zápasech ve skupině. Pak už rozhoduje los. 

Při losování/nasazení do jednotlivých dvojic se uplatňují dvě restrikce. První je, že ve dvojici nesmí být dva týmy ze stejné země a druhá, že spolu nebyly v jedné základní skupině.  
 
Osmička vítězů z prvního kola a osmička přímo postupujících odehraje 2.kolo play-off. Toto se nebude losovat, ale budou při losování určeny pevné dvojice – vítěz prvního kola play-off vs. přímo postupující. Zde už nebude aplikována restrikce stejné země, ale zůstává restrikce stejné skupiny. 

Před třetím kolem play-off (TOP 8 - čtvrtfinále) proběhne opět losování. Tentokrát se bude losovat v Mnichově a při losování nebudou platit žádné restrikce ohledně skupin a zemí. Vyvrcholením bude FINAL FOUR, tedy dvě semifinále, jeden souboj o třetí místo a jedno finále.   

Ještě zbývá dodat, že týmy na 25. až 32.místě v pořadí po základní části obohatí FIBA Europe Cup.

Termíny play-off:
1.kolo: 
1.zápas 7.2. nebo 8.2.  (budeme hrát pravděpodobně venku)
2.zápas 21.2. nebo 22.2. (budeme hrát pravděpodobně doma)

2.kolo: 
1.zápas 28.2. nebo 1.3. (v případě postupu doma)
2.zápas 7.3. nebo 8.3. (v případě postupu venku)

3.kolo: 
1.zápas: 21.3. nebo 22.3. 
2.zápas: 28.3. nebo 29.3.

FINAL-4
28.4. až 30.4.2017


Zítra odpoledne na našem webu najdete analýzu možných soupeřů v prvním kole play-off Basketball Champions League. 
 
vloženo: 19.01.2017 18:47 / přečteno: 8258x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.