HOP NEBO TROP

HOP NEBO TROP

Utkání proti Dinamu Sassari, ve kterém se rozhodne o dalším pokračování v Lize mistrů, má úvodní rozskok v úterý v půl sedmé večer. Přijďte pomoci našim hráčům v nelehkém ale ne nesplnitelném úkolu…

Karty jsou před zápasem rozdány zcela jednoznačně. V systému, který se hraje play-off Champions League, je nutné ve dvou zápasech získat více nastřílených bodů než soupeř. Z prvního zápasu však máme manko, které je hodně vysoké.
 

Přitom se utkání v Sassari nevyvíjelo vůbec špatně. V prvním poločase jsme vedli až o šest bodů, vyrovnali jsme se domácím ve střelbě z krátké i dlouhé vzdálenosti. Po první čtvrtině jsme měli trochu navrch i psychicky po podařené střele Vojty Hrubana z obranné poloviny. Jenže něco podobného se povedlo i domácím na konci prvního poločasu a do druhého šli s jednobodovým vedením.

 

Jenže ve druhém poločase nás zaskočila daleko ostřejší hra Dinama při stavění clon a než jsme se stačili vzpamatovat, prohrávali jsme o deset. Negativum špatného vývoje skóre se projevilo nejvíce na útočných snahách. Ve třetí čtvrtině jsme dali jen 13 bodů a soupeř o 16 více. Oba týmy si byly vědomy důležitosti bodového rozdílu, ale nám to ruce svazovalo, domácím naopak. Po celou poslední čtvrtinu si Dinamo drželo dvacetibodový odstup.

 

Toto vše je minulost. Teď nás čeká zápas nový. Vždycky se říká, že zápas začíná za stavu 0:0, tentokrát však zápas začíná za stavu 0:22. „Je to nepříjemné, že musíme dohánět tak výrazné manko, ale nesmí nás to ničit, musíme být optimisty“ poznamenal Geno Lawrence. Je jasné, že soupeř si je vědom startovní podmínek a rozhodně dá na úvod maximum energie do toho, aby se zápas nestal střeleckými dostihy. Pokud se chytnou střelci z perimetru, tak jako tomu bylo v Sassari, dá se pak vývoj utkání jen těžko kontrolovat. S tímto vědomím musí k zápasu přistoupit hráči našeho družstva ale také naši fanoušci. „Věříme v maximální podporu plného hlediště, budeme to potřebovat víc, než kdykoliv před tím v sezoně,“ vyzývá kapitán Jiří Welsch.

 

Oba dva týmy mají za sebou závěrečné turnaje domácího poháru. Naši hráči uspěli v Prostějově a přivezli si pohár pro vítěze, když jsme v obou zápasech poměrně bez větších problémů uspěli. Dinamo však má za sebou daleko náročnější program než my.

 

Závěrečný turnaj se v Itálii hraje jako Final 8. Do italského letoviska Rimini se sjelo od pátku do neděle 8 týmů italské ligy, aby zde sehráli závěrečný turnaj o vítěze Poháru. Zde je seznam účastníků (v závorce je aktuální umístění v lize): Milano (1.), Avellino (2.), Venezia (3.), Sassari (4.), Reggio Emilia (5.), Capo d’Orlando (7.), Brindisi (9.), Brescia (10.).

 Obrázek

Náš úterní soupeř ve čtvrtfinále porazil Avellino 69:68, když dohnal ve druhé čtvrtině náskok Avellina z první čtvrtky a šel do jednobodového vedení. Ve třetí čtvrtině nejprve Sassari vedlo o sedm bodů, ale Avellino náskok zlikvidovalo a ve vyrovnané koncovce rozhodl až Rok Stipčević košem po útočném doskoku půl minuty před koncem utkání. V sobotním semifinále proti týmu z Brescia naopak ve druhé čtvrtině Sassari ztratilo nadějné vedení, ale ve třetí je zase získalo zpět. V poslední desetiminutovce se Brescia přiblížila na rozdíl jediného bodu, ale v poslední minutě opět Rok Stipčević trojkou definitivně poslal Sassari po vítězství 77:70 do finále proti Milanu. Ve finále začalo lépe Sassari a po první čtvrtině vedlo o 8 bodů, když zavřelo italského mistra na 11 bodech. Ani druhá čtvrtina nestačila, aby se Milano dostalo do vedení, ale rozdíl byl už jen dva body. Ve třetí čtvrtině se vývoj otočil a v poslední části, kterou Milano vyhrálo o osm, se definitivně rozhodlo. Dinamo Sassari po prohře 74:84 získalo pohár za druhé místo.

 

Jak se na našem soupeři projeví tři náročné zápasy od pátku do neděle a cestování z Rimini do Prahy a Nymburka? S vaší podporou máme šanci unaveného soupeře dorazit!! Energii na fandění vám dodá energetický nápoj, který prvních 200 diváků dostane zdarma.

 
Ještě tabulka klíčových hráčů Sassari při italském poháru (3 zápasy)
Obrázek
 
vloženo: 19.02.2017 18:45 / aktualizováno: 20.02.2017 07:38 / přečteno: 8847x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.