JEDEN KONČÍ, DRUHÝ ZAČÍNÁ

JEDEN KONČÍ, DRUHÝ ZAČÍNÁ

Čerstvý vítěz Českého poháru 2017 a třináctinásobný mistr NBL týden před koncem přestupního období provedl pravděpodobně poslední zásah do sestavy. Místo Diamona Simpsona, kterému končí ve středu 22.února smlouva, angažoval na jeho post o tři roky mladšího a o tři centimetry vyššího Kennetha Halla.

Odcházející Diamon Simpson, který poslední zápas odehraje proti Sassari, od konce října do dneška odehrál v české lize 15 zápasů v průměru kolem 15 minut, nastřílel 125 bodů a pod oběma koši získal 81 míčů. Jeho bodovým maximem bylo 19 bodů v utkání proti USK Praha. V Lize mistrů odehrál Simpson 13 utkání a za 18 minut na utkání stihl v průměru 9,2 bodů a 5,8 doskoků na zápas. Byl nejlepším nymburský hráčem na útočném doskoku jak v NBL tak v BCL. „Chtěl bych popřát týmu splnění všech sportovních cílů v této a následujících sezonách a děkuji všem nymburským fanouškům za podporu při zápasech,“ řekl odcházející Diamon Simpson.

 

Kenneth Hall je absolvent university v Tennessee, kde hrál v první divizi NCAA. Prvním profesionálním angažmá bylo MBK Reiker Komárno na Slovensku. V týmu patřil k lídrům a pomohl klubu probojovat se do semifinále slovenské ligy. V roce 2014 byl draftován do D-League do týmu Delaware 87ers a v minulé sezoně zde odehrál 38 utkání s průměry 7,3 bodů na zápas a 4,7 doskoků na zápas. Na konci sezony přestoupil do dalšího týmu D-league Santa Cruz Warriors a stal se šampiónem v této druhé nejvyšší soutěži v Americe.

 

Sezonu 2016/17 začal Kenny v řeckém klubu Koroivos Amaliadas, kde jako člen základní pětky trávil na palubovce v průměru 30 minut. Do koše soupeře doručoval více než 13 bodů na zápas a měl 6,6 doskoků na zápas.

 
„Věděli jsme, že Diamon má smlouvu na dobu určitou, a proto jsme hledali adekvátní náhradu. Věříme, že se nám to příchodem Kenna Halla povedlo. Jak jsem mohl vidět je silný na doskoku a dokáže hrát zády i čelem ke koši,“ vytáhl největší přednosti nové akvizice trenér Ginzburg. Kenneth Hall by měl nastoupit už v sobotu 25.února proti Opavě. 


 
vloženo: 21.02.2017 15:52 / přečteno: 10163x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.