SKVĚLÝ VÝKON, SKVĚLÝ VÝSLEDEK

SKVĚLÝ VÝKON, SKVĚLÝ VÝSLEDEK

Byla to opět nádherná podívaná na utkání proti Arisu, v posledních patnácti minutách jednoznačně pod naší dominancí. A konečný výsledek? Z říše snů - 99:70

První čtvrtina přinesla příjemné vedení 27:18, ale úplný začátek tak spanilý nebyl. Z pěti útoků jsme třikrát ani nevystřelili, protože jsme ztratili míč. (celkově pouze 8 ztrát)  Zbylé dvě střely však přinesly pět bodů. Hosté hnáni fanatickými fanoušky však byli stále o krůček vepředu. Do vedení jsme se dostali po koši Martina Kříže, který, jako pak i několikrát v dalším průběhu zápasu, zužitkoval luxusní nahrávku Geno Lawrence. Pak se sám nahrávající stal zakončovatelem a pěti body v řadě natáhl náš náskok na 18:11. Naše trojková smršť, trefil se během minuty Bohačík, Pumprla a Diggs, pak smetla odpor hostů, alespoň do konce první čtvrtiny.
 

Na začátku druhé části zápasu jsme se bodově chvíli odmlčeli. Prosadil se nám dobře známý Vaughn a čtyři body přidal i Tsairelis. Dá se říct, že jsme trochu lehkovážně prohospodařili příjemný náskok, když jsme nedokázali hosty zastavit. Koš naděje na lepší zítřky dal Ray a Ouincy další trojkou poslal sebedůvěru zase do výšin. Aris se však opět přiblížil na tři body a v podobném duchu se odvíjel i zbytek prvního poločasu. Ve druhé čtvrtině se hůře střílelo na obou stranách, ale zase se ani moc nefaulovalo. K vidění byly pěkné individuální akce, jako například akce coast to coast (od vlastního koše na pod soupeřův) Kendricka Raye, kterým upravil na 41:34.

 

Ještě na začátku třetí čtvrtiny se Aris přiblížil na tři body, když Vasilopoulos proměnil střelu v postupném útoku. Pak jsme ubránili 24 sekund postupného útoku, Petr Benda dal jeden ze svých čtyř košů a přišla další ztráta Arisu v řadě. Tentokrát to byla ztráta vynucená. Jaromír Bohačík totiž obral Flionise o míč, hosté se snažili Bočiho faulovat, dokonce právě Flionis zvedal ruku, jako že se k faulu hlásí. Rozhodčí ale využili práva neposoudit pokus jako nedovolený a nechat plynout hru. Boči nahrál na Kříže, který už sprintoval ke koši. A jak hosté čekali hvizd rozhodčích, přestali hrát a Martin v pohodě skóroval (50:43). Na rozdíl deseti bodů upravil další trojkou Diggs a do konce zápasu zbývalo ještě 18 minut. Průběh utkání a vývoj skóre dodával energii našim hráčům, kteří začali na Aris tlačit více i v obraně. Tři koše v řadě během minuty donutily trenéra hostů k oddechovému času. Fanoušci Aris div nevypadli přes zábradlí tribuny na svou střídačku a spílali svým hráčům. Nejvíce to odnesl Flionis, kterému patřila poslední ztráta před oddechovým časem. Time out a tlak fanoušků pomohl jen částečně. Náskok se přestal zvyšovat, ale zároveň se nesnižoval. Po dlouhých třech minutách bez jediného bodu na jedné nebo druhé straně, jsme se ofenzivně prosadili my. Po skvělé individuální akci Bohačíka, kdy nejprve získal míč na Vaughnovi a pak zasmečoval.

 
Ve poslední čtvrtině se náš náskok stále zvyšoval, a utkání mělo nakonec naprosto jednoznačný průběh. Stovka odolala, ale chyběl jen bodík. Aris v průběhu druhého poločasu nedokázal ubránit naše nájezdy do koše ani trojky našich hráčů, do rychlého protiútoku jsme se dostávali o po obdrženém koši. Hostující hráči se začínali dohadovat i mezi sebou, především Vasilopoulis každou chvíli plísnil své spoluhráče a bylo nad slunce jasné, že se Aris už do konce utkání nezvedne. 
 
vloženo: 18.10.2017 17:07 / přečteno: 7248x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.