PRODLOUŽIT BONNU SÉRII O JEDEN ZÁPAS

PRODLOUŽIT BONNU SÉRII O JEDEN ZÁPAS

Jakou sérii? Sérii prohraných zápasů. Třetí kapitola románu jménem Champions League nás čeká v Německu a soupeřem nám bude kvalifikant Telekom Baskets Bonn. Že není radno podceňovat kvalifikanty nám ukázal první zápas s Nanterre.

Cestu do hlavního města Německa absolvovali naši hráči autobusem během nedělního odpoledne, večera a noci. Po desetihodinové cestě následoval pochopitelně odpočinek, ale už dopoledne naši hráči v hale trénovali. Druhý trénink byl v plánu ještě dnes večer. 

 

Německý klub založený v roce 1995 získal pět stříbrných medailí v Bundeslize. V popředí německé ligy se umisťoval v letech 1997-2004 a 2008-2010, přičemž za posledních deset let se pouze jednou neprobojoval do play off a to v roce 2016, kdy obsadil 12.příčku. K výšinám Bundesligy ho zpět vede současný trenér Predrag Krunić. V minulé sezoně totiž skončil Bon na sedmém místě, ale vypadl ve čtvrtfinále proti Brose Baskets Bamberg 1:3 na zápasy.

 

V evropských pohárech startoval Bonn od roku 2010. V EuroChallenge se dostal nejvýše do čtvrtfinále v posledním třetím roce svého působení. V Eurocupu, kde Bonn odehrál další tři sezony, byla jeho konečnou stanicí vždy už základní část. V minulé sezoně vyzkoušel Bonn FIBA Europe Cup, který byl pro ně zatím nejúspěšnějším evropským pohárem. Jeho pouť zastavilo až v semifinále Nanterre92.

 

V letošní sezoně má Bonn za sebou dva zápasy v kvalifikaci o Champions League. V nich porazil ve Finsku Kataju 90:70 a vytvořil si do odvety slušnou výchozí pozici. Druhé utkání už bylo přeci jen vyrovnanější a Bonn vyhrál „jen“ 85:81, což ale na postupu nic nezměnilo. Oba dva zápasy v základní skupině Bonn prohrál. V prvním kole podlehl Oostende 66:74 na domácí palubovce a ve druhém kole mu chybělo 5 bodů na vítězství proti Zielone Góře (69:73).

 

V německé lize, která začala stejný den jako ta naše, má Bonn odehráno pět zápasů. V prvních třech uspěl, i když rozdíly nebyly nijak výrazné. V posledních dvou kolech však Bonn prohrál, když nestačil na Albu Berlín a Mitteldeutscher BC.  

 

Soupiska hráčů je poplatná obvyklému složení německého týmu - převahu v něm tvoří američtí hráči, kteří jsou zároveň klíčovými hráči týmu. V Champions League na sebe nejvíce upozornil Malcolm Hill, který ve dvou zápasech nastřílel 56 bodů, když minul pouze 7 střel z pole. Jeho trojky 13/9 budí respekt. Šest trojek, ale ve třech zápasech, nastřílel Josh Mayo, další ze solidních střelců. V podkošovém prostoru řádí Yorman Polas Bartolo, Kubánec s německým pasem, s dvaatřiceti doskoky ze čtyř zápasů. Bartolo je také nejužitečnějším hráčem Bonnu. Ke zmiňovaným 32 doskokům přidal 35 bodů, 10 asistencí a 7 zisků. Produktivním hráčem je další Američan Julian Gamble. Ten ve čtyřech zápasech nastřílel 50 bodů při vysoké úspěšnosti 67%.

 

Trenér Oren Amiel

Družstvo Bonnu je silný tým, který se snaží hrát podobně jako my rychle nahoru a dolů. Mají vyvážený tým, ve kterém jsou jak kvalitní podkošoví hráči a dobrým citem pro doskok, tak střelci z dlouhé vzdálenosti. Pozor si musíme dát na jejich rozehrávače, kteří v případě potřeby mohou nebezpečně ohrozit koš střelbou, ale i na dlouhého pivota Gambla. Podstatné pro vítězství bude vnutit soupeři naši hru a především si vážit míče. Každá ztráta při schopnostech soupeře jít do rychlého protiútoku by vedla k lehkým košům domácích. Já osobně očekávám pěkný zápas a věřím, že i s naším vítězným koncem.

 
Petr Benda

Jedeme do Bonnu vyhrát a udržet naši stoupající formu. Chceme předvádět takový basketbal jako proti Arisu i na venkovní palubovce. Pokud budeme hrát agresivně na útočné i obranné polovině tak, jak to umíme, můžeme uhrát dobrý výsledek.

Minulý zápas v Německu s Frankfurtem se nám moc nepovedl, teď jedeme zase do Německa…

Výsledek ve Frankfurtu jsme si letos vybrali už proti Nanterre a doufám, že nás to už nepotká.

   
Vojtěch Hruban

Vývoj výsledků ve skupině ukazuje, že bychom si měli především hlídat domácí utkání a my jsme to nezvládli už v prvním kole. Teď je potřeba tohle zaváhání někde jinde vynahradit a asi nechceme čekat na nějakou pozdější příležitost. Bonn je soupeř, který zatím nevyhrál. Proto by bylo fajn mu tu jeho sérii ještě o jeden zápas prodloužit. 


ZÁPAS ZAČÍNÁ V ÚTERÝ V 20:00 HODIN a sledovat ho můžete na kanále O2TV případně LiveBasketball.tv. Rádi bychom vám také doporučili aplikaci do mobilu, která pracuje velice svižně a sledovat bude moci alespoň průběh zápasu v textové formě PLAY BY PLAY. Aktuálně můžete hlasovat, kdo bude vítězem - zatím vedeme o 4% my!! Další informace k aplikaci najdete >>zde<< 


 
vloženo: 23.10.2017 19:33 / přečteno: 7593x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.