VÝHRA V PRODLOUŽENÍ

VÝHRA V PRODLOUŽENÍ

Byl to v Bonnu dlouhý, prodloužený večer s krásným koncem. V celém zápase jsme sice vedli, ale nikdy tak, abychom soupeře dorazili. O výhře 89:87 rozhodl koš Gena a blok Pampiho.

První poločas byl o práci nestárnoucího Petra Bendy, který, ač u oka sešitý, řádil jako černá ruka. Ať už na útočné polovině, za první poločas dal 15 bodů, tak při obraně jejich podkošového hráče Gambla. Toho poslat na čáru trestného hodu bylo při nás přínosem. Z prvních sedmi pokusů totiž neproměnil ani jeden, nakonec byl jeho poměr minižákovských 1/9. V práci pod košem ho zastoupil Ďurišic, autor 19 bodů se střelbou za dva body 10/7. Petr Benda do svého vyfaulování odtočil 34 minut, 16 krát vystřelil z pole a z toho proměnil 11 střel, včetně své první letošní trojky v BCL a jednu jedinou ztrátu vynahradil jedním ziskem.

 

Kromě srdcového esa Bendy jsme měli srdcového krále Martina Kříže, který se na konci čtvrté čtvrtiny postaral sám o sedm bodů, když nejprve nečekaně (tedy pro Bonn nečekaně, my víme že umí) vstřelil z vrcholu trojkového oblouku svůj jediný trojkový pokus a pak dvakrát veledůležitě dopíchl odražené střely svých spoluhráčů. Nakonec Martin skončil se střelbou 5/6 z pole, 11 body a 7 doskoky, to za 23 minut.

 

Oba dva naše podkošové hráče spojoval na perimetru další trumf Geno Lawrence, který se svému bývalému zaměstnavateli pěkně „odvděčil“. Za svých 38 minut na palubovce mu chyběl jediný doskok k triple-double. Geno nabíral 12 bodů, 10 asistencí a 9 doskoků a měl jen dvě ztráty, což při neustálém presování Bonnu číslo luxusní. Jeho přihrávky do podkošového prostoru byly fantastické.

 

Podívejme se krátce, jak šly minuty zápasu.

 

Úvod nám vyšel excelentně. Domácí byli v útoku z naší obrany bezradní, nedokázali se prosadit žádnou kloudnou přihrávkou, kromě jejich prvního koše, kdy jsme se špatně domluvili a Ďurišič zůstal sám pod košem a dunkoval. Naopak naši hráči se výborně uvolňovali po crossoveru nebo napichovali obranu a vyhazovali na volné hráče dál od koše. To vše vedlo k tomu, že jsme si získali náskok devíti bodů 11:2. Jenže domácí po time outu začali více presovat naši rozehrávku a šňůrou 11:0, když si pomohli dvěma trojkami z poloprotiútoku, šli do vedení 13:11. Pak se pěti body prosadil Vyoral a po dvou šestkách  Austina jsme zase vedli. Jenže poté se chytil trojkou Hill, po přebrání Breuning přehrál o dvacet centimetrů menšího Raye a upravil na 20:19 pro domácí.  

 

Druhou čtvrtinu zahájil Vojta Hruban faulem na trojkový pokus Hilla a ten všechny tři pokusy proměnil. Prohrávali jsme 19:23. Do kontaktu nás dostal opět dvěma koši Benda. I nadále jsme byli individuálně lepší, ale body dávali domácí. Jejich náskok však nebyl větší než pět bodů. Někdy jsme měli i smůlu, například když uklouzl Diggs, ztratil míč a z rychlého protiútoku zasmečoval Ďurišič na 30:25. Vyrovnat na 32:32 se nám povedlo dvě minuty před koncem prvního poločasu trojkou Petra Bendy, když zůstal na vrcholu trojkového oblouku úplně sám. Patnáct bodů Petra, to byl ten hlavní důvod vyrovnaného skóre. První poločas ukončil nájezd Lawrence a trestný hod Vyorala.

 

Během poločasové přestávky jsme očarovali levý kout bonnské palubovky. Dvakrát jsme z rychlého protiútoku našli přihrávkou na levé straně zaparkovaného našeho hráče, který vystřelil. Nejprve za dva Lawrence a pak za tři Bohačík. Další trojku přidal Boči za chvíli a jak jinak – z levé strany. Vyrážel odsud i Martin Kříž k nájezdu na 40:48 v náš prospěch. Jakmile jsme šli do rychlého protiútoku, měli domácí obrovské problémy. Zhruba uprostřed třetí čtvrtiny jsme nemohli dát koš a domácí se dotáhli z čáry trestných hodů. Poslední tři šestky byly opět nařízeny za faul na trojkovém oblouku. V závěru čtvrtiny jsme opět šli do vedení 56:50, když po jedné trojce z pronajatého levého rohu dal Lawrence a Ray.

 

Krátce po začátku čtvrtého období si Petr Benda udělal 4.faul, ale stále jsme byli před domácími o dva až pět bodů. Na palubovku se vrátil Diggs a ještě studený proměnil trojkový pokus, pak jsme na druhé straně společnou prací Hrubana a Barače zablokovali Gambla a rychlý kontraatak zakončil Boči dvěma body na 63:70. Domácí se po time outu dotáhli na 69:70, ale trojkou Kříže jsme nedovolili vyrovnání. Kontrovali i domácí a pak přišly dva dopichy Kříže a minutu a půl před koncem jsme vedli 77:71. Jenže závěr normální hrací doby byl jak ze špatného snu. Nejprve fauloval Vojta Hruban podruhé na trojce, tentokrát Bartola a ten všechny tři šestky proměnil. Pak Diggs po vyhazování zaběhl s míčem za postranní čáru a Vojta podle rozhodčích opět fauloval při střeleckém pokusu za tři body Hilla. Čtyřikrát za zápas faulovat někoho na trojce je rarita. Hill všechny pokusy proměnil – 77:77. Pak opustily pevně nervy Diggse, který nedal ani jednu šestku, ale ani domácí neproměnili trojku. Kříž získal důležitý doskok a dalekonosná střela Lawrence se neujala – prodloužení.

 
V nastaveném čase jsme získali záhy šestibodový náskok, když jsme i jednou ubránili 24 sekund pro postupný útok. Pak jsme ubránili blokem Diggse útok Bonnu, ale ti se k odraženému míči dostali a trojkou upravili na 80:83. V závěru jsme ze čtyř trestných hodů dali jen jeden bod a Mayo trojkou dostal Bonn do vedení 85:84. Vyrovnal Benda jednou šestkou a pak půl minuty před koncem Bohačík vysokým obloukem zase dostal náš tým do vedení. 21,7 sekundy před koncem Benda svým pátým faulem poslal na čáru trestných hodů  Mayoa a bylo vyrovnáno. Do vedení nás dostal Geno Lawrence, když odvážným nájezdem 7 sekund před koncem upravil na 87:89. Po time outu se domácí rozhodli, že už nechtějí prodloužení a pokusili se poslední střelou o tříbodový pokus. Při úspěšnosti 28/5 to byl odvážný pokus. Míč z rukou Maya se přes blok, podle technického zápisu Bohačíka, ale spíše to byl Pumprla, nedostal ani na dráhu ke koši a my mohli slavit cenné vítězství.

Foto: FIBA
 
vloženo: 25.10.2017 07:56 / aktualizováno: 25.10.2017 09:57 / přečteno: 8096x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.