DOBRÁ VÝCHOZÍ POZICE

DOBRÁ VÝCHOZÍ POZICE

Po překonání úvodní tříminutové krize jsme v dalších minutách prvního poločasu byli o hodně lepším týmem a potvrdili jsme to i téměř dvacetibodovým vedením. Ve druhém poločase sice domácí začali náš náskok stahovat, ale jen jednou se dostali pod deset bodů. AEK : ČEZ 88:98.

V utkání jsme vsadili na výbornou obranu, která nám sice přinášela určité komplikace v počtu osobních chyb některých hráčů a dokonce Bohačíkovi a Hrubanovi nedovolila dohrát pro pět osobních chyb, ale v celkovém efektu nedovolila domácím se lehce rozběhnout. Velký rozdíl byl v přebírání ve clonách. Zatímco my jsme se snažili přebírat, jen pokud nebylo jiného východiska, AEK přebíral většinu clon. Domácí především v první polovině hráli stereotypně se snahou se natlačit do vymezeného území. Jenže díky tomu se dostávali do zahuštěného prostoru a přes dlouhé ruce našich podkošových hráčů se opravdu těžko prosazovali. Ze způsobu naší hry pramenily fauly, ale po jednom bodu se skóre domácích nezvyšovalo tak rychle jako naše, zvlášť když jsme měli výborný doskok.
 

Naopak díky častému přebírání na druhé straně docházelo k mismatchům, které jsme dokázali výborně využít. Úspěšnost střelby za dva body byla především v prvním poločase extrémně vysoká - 75%, z 24 střel za dva body našlo cestu do koše 18 z nich. Ani ve druhém poločase o mnoho nepoklesla a na konci zápasu dosáhla na 72% (44/32). Z kolektivního výkonu v obraně i útoku trčí individuální počin Kendricka Raye, který svou horkou ruku schladil na dvaceti střelách z pole, z nichž vytěžil celkem 30 bodů. Z deseti dvoubodových střel proměnil devět a přidal také 4 trojky, většinu z nich z vrcholu trojkového oblouku. Hodně o obě dal vědět také Alex Davis, kterému k jeho „nesmrtelnosti“ pomohly kromě dvaceti bodů (při úspěšnosti 80%) také tři bloky a sedm doskoků.

 

Domácí utkání začali ve velkém stylu, po třech a půl minutách vedli 12:4. Pravdou je, že jsme jim jejich bodovou produkci umožňovali třemi ztrátami a neschopností se trefit za tři body (0/5), byť se proti výběru pozic nedalo říct ani slovo. První koš našeho týmu skóroval Martin Kříž po dobrém průniku, druhý přišel až za stavu 10:2 už po našem time outu. Byl to „motivační“ koš, který v sobě zahrnul naši silnou zbraň - rychlý protiútok. Po obranném doskoku a jedné přihrávce daleko dopředu se smečovaným košem prosadil Alex. Z dalšího rychlého přenesení hry skóroval Petr Benda, a pak dvojice Geno - Boči využila nesoustředění domácích hráčů. Po vyhazování z boku si na přihrávku naběhl Boči a na tři kroky byl v koši (12:8). Další zakončení jednou rukou shora koše ukázal Kendrick Ray a když Alex vyrovnal na 12:12, byl horší úvod zapomenut. Do vedení nás dostal nejprve vynikající blok Alexe s následným smečovaným košem. Domácí se za druhých pět minut první čtvrtiny dokázali zmoci jen na dva trestné hody. Úsek nějakých šesti minut jsme vyhráli 17:2.

 

Domácí začali druhou čtvrtinu dvěma přihrávkami do absolutně volného prostoru, kde nebyl žádný hráč. Bohužel jsme ani jednu ztrátu nepotrestali. Body přinesla až trojka Kendricka z vrcholu trojkového oblouku z nějakých osmi metrů. Kdo zná Kendricka, překvapený nebyl. Protože se střelba Kendrickovi zalíbila, poblíž oblouku zakvedlal míč, step back, prásk! a dlouhá dvojka (14:26). Po time outu, už druhém, domácího týmu, získal míč Geno a sólo dovedl k dalším dvěma bodům. Domácí se stereotypně bez větší spolupráce, bez nápadu snažili pronikat ke koši. Ale protože jsme clony nepřebírali, měli těžké se prosadit. Naopak my jsme na druhé straně zakončovali podstatně pestřeji, ať už pod košem přihrávkou nakrátko nebo střelbou z dálky nebo hrou jedna na jedna. Naše výborná obrana sice nedovolila domácím skórovat za prvních dvacet minut více než 30 bodů, ale na svém kontě jsme měli za poločas 14 faulů. Při stále vynikajícím procentu střelby jsme vedli 46:30.

 

Na úvod třetí čtvrtiny se domácí začali mírně přibližovat. Kotel pěti tisícovek fanoušků vycítil příležitost a pomohl domácím se přiblížit. Pěti body Greena se náskok ztenčil na 12 bodů, ale my jsme měli i štěstí jako například při pokusu Pavla Pumprly, který vystřelil v časové tísni. „Kiss of Angel“ křičel komentátor, když vysokánský oblouk Pampiho střely našel po kontaktu s deskou cestu do koše. Další nájezd Gena zase trochu umravnil zdivočelý dav fanoušků, který podporoval své žlutočerné vosy. Náskok se ale propadl na deset bodů a po jedné z mála chyb jsme nechali na trojce volného Huntera. Ten byl ale nezvykle volnou pozicí dokonale zaskočen, na chvíli zaváhal, zda střílet, či nikoliv a pokus neproměnil. Za chvíli se trojkou prezentoval Boči, po něm Petr a náskok jsme zase poslali na 14 bodů (47:61). Na konci čtvrtiny opět čaroval Kendrick a do poslední desetiminutovky jsme šli s náskokem 12 bodů (57-69).

 

Po dvou trestných hodech, které získaly ve druhém poločase u domácích na přesnosti, se náskok opět opřel o desítku. Jenže trojky Alexe a Kendricka už po dvou minutách čtvrtiny vyhnaly domácí k poradě. James se sice v dalším útoku prosadil, ale další trojka Kendricka ovládla dění na palubovce (61-78). Už jsme zase měli výborný náskok. Domácí se ještě nevzdali. Donutili nás ke dvěma ztrátám a tři a půl minuty před koncem po smeči Jamese dokonce srazili náskok na 7 bodů (77:84). Pampiho průnik po time outu a Genův a Petrův koš s faulem zažehnaly vzniklé nebezpečí (77:91). Jenže trojka s faulem Puntera zase přiblížila AEK na deset bodů. Kendrick nás ale padnout nenechal.

 

Body: Harris 25, Punter 18, James 15, Green 14, Hunter 9, Larentzakis a Sakota 3, Mavroeidis 1 - Ray 30, Davis 20, Lawrence 14, Bohačík 11, Benda a Hruban 7, Pumprla 6, Kříž 3, střelba za 2 body: 38/20:44/32, trojky: 20/7:25/9, TH: 36/27:13/7, fauly: 19:27, doskoky: 29:37, asistence: 19:22, ztráty: 8:12, zisky: 9:3, čtvrtiny: 14:21, 16:25, 27:23, 31:29  

 
vloženo: 08.03.2018 06:39 / přečteno: 8043x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.