VÝHRA V POŘADÍ DVACÁTÁ ČTVRTÁ

VÝHRA V POŘADÍ DVACÁTÁ ČTVRTÁ

Zápas proti Děčínu jsme kontrolovali od druhé čtvrtiny, kdy jsme se za pomoci vytažené obrany a zlepšeného doskoku přes soupeře převalili. Ve druhém poločasu jsme vývoj utkání kontrolovali až ke konečnému výsledku 87:65.

Děčín přijel bez čtyř hráčů Landy, Šišky, Ježka a Jakuba Houšky. „Co k tomu říct, podruhé za sebou v osmi!“ hořce se usmíval Tomáš Pomikálek při hodnocení zápasu a připomněl, že i v lednu byl Děčín se stejným počtem hráčů. Tehdy hosté dokonce drželi vyrovnaný průběh až do poslední čtvrtiny. Tentokrát jim aktivita vydržela celou první a kousek druhé čtvrtiny.
 

První body zápasu dal Lukáš Bažant, který využil chybné rozehrávky Geno Lawrence, ale trojka Vojty a koš Petra otočili skóre na 5:2. I v dalším průběhu se skóre točilo v blízkosti vyrovnaného stavu. Nám se nedařilo tolik střelecky, hosté byli v první čtvrtině výrazně lepší na doskoku. I to byl jeden z důvodu, proč ve druhé polovině první čtvrtiny byl Děčín bodově před námi. Jako obvykle zahájil trenér Amiel výměnu základní pětky, nejdříve musel stáhnout Bočiho, který za 2,5 minuty nasbíral tři fauly. V sedmé minutě se Děčín dostal do vedení 20:15, když Pavel Houška a Tomáš Pomikálek proměnili dvě těžké střely. Naše akce na útočné polovině byly dobře připravené, míč létal po správných dráhách rychle a přesně, ale finální fáze zakončení se nepovedla. Jenže dobrý obranný doskok Děčína nedovolil druhou šanci. Pozornost zasloužil v první čtvrtině zisk a následný dunk Kendricka Raye na 17:20. Už v závěru první čtvrtiny jsme se pustili do vytažené obrany, ale zatím ji dokázal Děčín překonávat a po šestkách Pomiho se dokonce dostal do šestibodového vedení 24:18. Svoje vedení mohli hosté ještě navýšil, protože v poslední minutě se dostali k zakončení hned čtyřikrát, ale buď jim střelu zablokoval někdo z našich hráčů, nebo nebyla střela přesná. Na stav 21:24 se podařilo upravit trojkou Pavlu Pumprlovi.

 

Na začátku druhé desetiminutovky se čekalo na úvodní body téměř dvě minuty, pak přišla trojka Bažanta a Válečníci vedli 21:27. Trojka Kendricka a mrštný průnik Vojty znamenalo rychlé snížení ztráty na bod. Po vyrovnání na 27:27 jsme spustili velmi těsnou obranu po celém hřišti, ale hned napoprvé jsme udělali chybu a Lukáš Bažant zůstal pod košem úplně sám. Pak už presing fungoval dobře a účinně. Trojka Gena nás dostala do vedení. Od té doby jsme zlepšenou obranou a hlavně útočným doskakováním dostávali hostující tým pod tlak. Děčín nedokázal zakončit ani z vyložených situací a náskok se poprvé dostal na deset bodů. Celkem devět útočných doskoků za druhou čtvrtinu bylo jedním z důvodů poločasového vedení 47:31. „Domácí na nás mohli v obraně tlačit, nemuseli se bát faulů a mohli do toho jít hlava nehlava,“ dodal Tomáš Pomikálek. Pouhých sedm bodů, které dal Děčín za druhou čtvrtinu, bylo součtem více faktorů od vytažené obrany, našeho zlepšeného doskoku až po smůlu děčínských při exekuci.    

 

Po změně stran přinesl nejprve tlak Gena na Lukáše Feštra zisk a následný koš, kterým jsme se dostali do nejvyššího zápasového vedení 49:31, ale nad dvacítku jsme se dostali až po několika minutách. Přes veškerou snahu Válečníků jsme do poslední čtvrtiny vstupovali s vedením 71:47. V ní ještě hosté zmobilizovali zbytky sil, a po bodech Kroutila, Pomikálka a Krakoviče snížili na 73:56. My jsme nechtěli připustit žádnou komplikaci a rozdíl jsme opět dostali na dvacet bodů.

 

Body: Hruban 22, Ray 18, Lawrence 11, Bohačík 10, Benda 9, Pumprla 6, Barac 4, Vyoral 4 (7 doskoků), Davis 2, Kříž 1 - Bažant 17, Pomikálek 16, Halada a Grunt 9, Houška P. 6, Krakovič 4, Kroutil a Feštr 2, střelba za 2 body: 52/25:49/23, trojky: 32/9:26/4, TH: 14/10:13/7, doskoky: 52:49, asistence: 23:14, ztráty: 10:16, zisky: 10:6, fauly: 17:19, čtvrtiny: 21:24, 26:7, 24:16, 16:18

 
 
vloženo: 04.03.2018 10:22 / přečteno: 6840x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.