V ÚTERÝ STARTUJE EUROCUP

V ÚTERÝ STARTUJE EUROCUP

V úterý nás čeká na italské půdě těžký soupeř. Angelico Biella hraje nejvyšší soutěž od sezony 2001/02 a zatím nezaznamenal výraznějších úspěchů. Nejlepší umístění dosáhl v sezoně 2006/07, kdy skončil po základní části na šestém místě. V minulé sezoně obsadil o stupínek horší pozici, ovšem o růstu formy svědčí, že ze sedmého místa postoupil ze čtvrtfinále přes druhý tým po základní části euroligový Lottomatica Roma 3:2 na zápasy. 

O jejich aktuální formě svědčí aktuálně třetí místo v tabulce italské SerieA. Ze sedmi zápasů prohrála Biella pouze dvakrát. Jednou v prvním kole na palubovce Pepsi Caserta (aktuálně 4.tým) o 9 bodů a v šestém kole prohrála doma s lídrem tabulky Montepaschi Siena o 8 bodů.

Soupiska našeho soupeře je nabitá ostrými náboji. Není jednoduché najít, která soupiska je ta platná, na stránkách Eurocupu, italské SerieA a klubové jsou jiné. Na soupisku v sedmi ligových kolech bylo zapsáno celkem 16 hráčů, hrálo však jen jedenáct. Budeme-li brát soupisku hráčů, kteří nastoupili v zápasech SerieA, je plná zahraničních hráčů. Mezi jedenáctkou je 5 Italů (jeden odehrál celkem pouze 6 minut), 3 Američané a po jednom zástupci má Německo, Skotsko a Francie. Ze čtyř Italů, kteří pravidelně nastupují jsou 3 reprezentanti (Aradori, Soragna, Garri). Zajímavou postavou je bezesporu Fred Jones, který má v letech 2002-2009 za sebou 430 zápasů v NBA (Indiana Pacers, Toronto Raptors, New York Knicks, L.A.Clippers). V průměru odehrál 24 minut na zápas, dal 7,5 bodů za zápas a měl 2,2 doskoků. Týmovým statistikám vévodí Pietro Aradori, který soupeřům nastřílel 122 bodů (průměr 17,4). Na doskoku je králem Pervis Pacso, téměř 8 doskoků na zápas. Vynikajících je především jeho 21 útočných doskoků. Většina hráčů je také dobrými trojkaři s úspěšností nad 40%. Výjimkou je zatím jen Jones (18,5%).  

 
Obrázek

Biella je město na severu Itálie asi 80 km od Milána a 80 km od Turína. Ve městě žije přes 45 tisíc obyvatel. Oficiální stránky najdete na

http://www.comune.biella.it/home/

 
 
vloženo: 22.11.2009 10:08 / přečteno: 12756x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.