ČEKÁ NÁS BAMBERGSKÝ TÝDEN

ČEKÁ NÁS BAMBERGSKÝ TÝDEN

řekl v předzápasovém rozhovoru k dvojutkání evropského poháru. V dalším pokračování Eurocupu přivítáme dnes na této palubovce velice kvalitní tým německé nejvyšší soutěže BBL z Bambergu. 


Našemu dnešnímu soupeři se v domácí nejvyšší soutěži zatím nedaří podle očekávání. Po 12 odehraných kolech měl na svém kontě jen pět vítězství a to tři na domácím hřišti a dvě na palubovce hostů. V tabulce BBL jim patří zatím 12.místo. Největší porážku inkasovali od ALBY Berlín o 18 bodů, nejvýraznější vítězství si připsali doma nad Ludwigsburgem ve 12.kole, když vyhráli o 19 bodů. Nejlepším střelcem Bambergu v posledním ligovém kole byl Jacobsen s 27 body. Je to jeho nejlepší výkon v letošní sezoně a jen o bod méně než jeho maximum v německé lize (z 21.4.2007).  

Soupiska se jen hemží zahraničními hráči. V širším kádru má Bamberg 18 hráčů, ze kterých je šest Američanů, jeden Slovák a jeden Srb. Do Eurocupu zatím zasáhlo jen deset z nich a z toho byli pouze tři Němci. Lídrem útoku v německé lize je srbské vyšší křídlo Predrag Suput, který nastřílel v průměru necelých 15 bodů na zápas, druhým v pořadí je Brian Roberts s téměř 13 body a třetím a posledním dvouciferným střelcem je Casey Jacobsen – 10,1 bodů na zápas. Pod košem kraluje pivot Elton Brown s 5,5 doskoky na zápas a kolem čtyř doskoků na zápas mají Suput a Jacobsen. Za zmínku stojí procentuální úspěšnost Suputa ve střelbě trojek – 46% (23 trojek).

Bamberg si svou účast v letošním ročníku Eurocupu musel vybojovat v kvalifikaci. V ní narazil na nám z loňska známý černohorský tým Podgorici. V prvním zápase na domácí palubovce vyhráli Němci o tři body 64:61. V odvetě za týden v Podgorici prohráli ovšem jen rozdílem dvou bodů 65:67 a díky jednomu bodu, o který měli lepší součet bodů postoupili do Poháru. Ve dvou minulých zápasech si vedli dobře. V prvním utkání na půdě Ventspilsu vyhráli vysokým rozdílem 23 bodů, když vedli po celý zápas. Jen v poslední čtvrtině dovolili domácím snížit třicetibodový náskok po třech čtvrtinách o sedm bodů. V minulém kole hostili na své palubovce tým italské Bielly. Také v tomto zápase jim nevyšla poslední čtvrtina. Domácí vedli po 30 minutách 68:52 a hosté hráli bídně. Posledních 10 minut však bylo od Italů excelentních. V čase 39:20 vedla Biella 85:80, ale po ztrátě míče a dvou trojkách nakonec domácí strhli vítězství na svou stranu.


Co před utkání prohlásil Muli Katzurin najdete níže:

Jaká jsou Vaše očekávání?
Čeká nás něco, co bych nazval "bambergský týden". Nejprve s nimi hrajeme doma a za týden u nich. Nechci se opakovat, protože jsem to řekl již několikrát, ale když chcete pomýšlet na úspěch, tak musíte doma vyhrávat. Takže stručně by se dalo říci, že mé očekávání je výhra, i když vím, že Bamberg je velmi kvalitní tým a bude to těžké.
V čem bude zápas jiný v porovnání s těmi předchozími dvěma, tedy venkovním s Biellou a domácím s Venstpils?
Jiné to je především z toho důvodu, že Bamberg vyhrál první i druhý zápas nad svými soupeři a patří mu momentálně první místo v tabulce naší skupiny. Také se bude odlišovat kvalitou, řekl bych, že Bamberg je na tom z našich soupeřů nejlépe, má velkou cizineckou flotilu a hraje dobrý basket. Podívejte se třeba na průběh jejich zápasu číslo dvě s italskou Biellou. Bamberg v zápase dlouho vedl a ve třetí čtvrtině dokonce dvouciferným rozdílem. Hosté však zabrali a minutu před koncem obrátili skóre ve svůj prospěch. Přestože v takových chvílích bývá tým, který ztrácí půdu pod nohama, psychicky na bodě mrazu, Bamberg se nesložil a v poslední minutě zavelel k velkému obratu a utkání nakonec vyhrál. To svědčí o určitých kvalitách a zkušenostech.
Bamberg je zatím lídr naší eurocupové skupiny, v domácí lize má ale dost negativní bilanci. Čím si to vysvětlujete?
Víte, když hrajete domácí ligu, tak vás soupeři mají mnohem lépe přečteného, hrajete s nimi více zápasů a ve více zápasech vás soupeř může vidět a nastudovat. V Eurocupu nebo i v jakémkoliv jiném poháru se soupeři tak důkladně neznají, hrají svou ligu a do toho pohár a tudíž není tolik času na přípravu a hlavně na to, proniknout do soupeřovy taktiky zcela do hloubky. To právě v zápasech domácí ligy můžete. Bamberg není jediný, kdo má dobrou bilanci v poháru a horší v lize, takových týmů je po Evropě spousta.
Jak bude důležitý fakt, že hrajeme doma?
Hodně. Každý tým se cítí na své domácí palubovce více komfortně a má mnohem větší jistotu. A pochopitelně je důležité být obklopen svými fanoušky, to týmu moc pomáhá. Proto doufám, že přijde co nejvíce lidí a že nás budou hodně hlasitě povzbuzovat. Vím, že se do Pardubic chystají i němečtí fanoušci a já věřím, že jim ti naši fandové ukážou, kdo je tady doma. K tomu, abychom uspěli bude také důležité, aby naše obrana byla opravdu kvalitní. Potřebujeme také kontrolovat doskoky a určovat tempo hry.

 
vloženo: 08.12.2009 00:08 / přečteno: 12675x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.