MULI PŘED ZÁPASEM S BĚLEHRADEM

MULI PŘED ZÁPASEM S BĚLEHRADEM

"Musím říci, že se nás nečeká nic nového. Hrajeme zápas doma, skupina je čtyřčlenná a proto to není nová situace. Crvena Zvezda je letos silný tým, nicméně jsme si v základním kole dokázali, že i my jsme silní a že můžeme silného soupeře porazit," odpověděl na otázku 'Jaká jsou očekávání od prvního zápasu' trenér Katzurin. 

Mnoho fanoušků vidělo Crvenou Zvezdu v září na turnaji k osmdesátinám basketbalu v Nymburce. Vy jste v tu dobu byl s národním týmem Polska, ale zápas jste viděl na videu. Můžete porovnat Crvenou Zvezdu v září s Crvenou Zvezdou v lednu?

To nelze porovnávat, je to úplně jiný tým. Udělali změny na soupisce, přidali hráče, vyměnili trenéra, obměnili herní styl. Nyní hrají velmi atraktivní basket, velmi rychlý se spoustou rychlých protiútoků, v obraně neustále presují na celém hřišti, mají skvělou střelu z větší vzdálenosti, velmi dobře zvládají pick and roll. Crvena Zvezda je v současnosti opravdu kvalitním evropským týmem. A dokazuje to i fakt, jakým stylem vyhráli svou skupinu základní části Eurocupu.

Jak byste celkově zhodnotil naše soupeře a tedy celou naší skupinu?

Když hrajete Eurocup, tak nečekáte jednoduché zápasy a lehké soupeře, to je jasné. Když ale postoupíte do Last16, tedy mezi těch nejlepších 16 týmů soutěže, tak je jasné, jaké soupeře dostanete. V té šestnáctce jsou i týmy, které by klidně mohly hrát Euroligu. Není možnost si vybírat a i kdyby byla, nebylo by to nic platné. Nemá cenu rozebírat soupeře jednotlivě, celkově skupinu hodnotím jako skupinu těžkých soupeřů s velkými kvalitami.

Na naší soupisce máme o hráče méně, v minulém týdnu ze zdravotních důvodů odešel Ian Hanavan. Jak velký problém to bude pro náš tým? A bude to vůbec problém, když Hanavan v posledních dvou zápasech stejně nehrál?

Zhodnotil bych to tak, že jsme v tomto měli smůlu, vyšlo to špatně časově. Pochopitelně nás to ovlivní negativně, protože nebudu moci rotovat více hráčů a zbytečně to vytvoří tlak na hráče na pozicích 4 a 5. Do toho bude hodně zápasů i v lize a my máme jenom 10 zkušených hráčů, protože Petr Valc je nováčkem i v lize, natož v Eurocupu. Mám strach, abychom za to nezaplatili cenu, ale buďme pozitivní a věřme, že vše bude v pořádku.

Jaká je motivace hráčů? Cílem bylo postoupit ze skupiny a to jsme splnili...

Hráči mají svou čest a jsou to profesionálové. Dostali jsme se ze skupiny a bylo by dobré, abychom v prvním zápase zvítězili, pokud budeme chtít zůstat ve hře. Takže o motivaci nemám strach. Ano, budeme hodně pod tlakem, bude to těžké, ale motivovaní budeme!
Jaký je tedy klíč k vítězství v prvním zápase s Crvenou Zvezdou?

Je to velmi rychlý tým, takže klíčem bude náš přechod do obrany a zastavení jejich rychlých protiútoků. Musíme na ně vytvořit tlak. Bude potřeba kontrolovat doskok, abychom jim nedávali šanci k snadným košům. Ale nezapomínejme, že hrajeme doma. Věřím, že přijde hodně fanoušku, vždyť na co jiného by měli přijít než na takové utkání s takovým soupeřem! Doufám v plné ochozy a ve velkou podporu, která nás bude hnát dopředu. Fanoušci musí být našim šestým hráčem, potom veškerá basketbalová teorie nebude tak důležitá. 
 
vloženo: 24.01.2010 17:40 / přečteno: 13418x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.