Z POHÁRU DO POHÁRU

Z POHÁRU DO POHÁRU

V sobotu se stal Český pohár sezony 2009/10 minulostí a už teď nás čeká další vrchol sezony. Ve čtvrtfinálovém dvojutkání uvidíme v pardubické ČEZ Areně další špičkový tým ze španělské ACB ligy - Bizkaia Bilbao Basket. Utkání začíná v úterý ve 20:15 a jen připomínáme, že systém čtvrtfinále přináší dva zápasy a o postupujícím rozhodne lepší celkové skóre z obou zápasů. Odveta je na programu ve středu 31.března ve Španělsku. 

Družstvo Bizkazia Bilbao patří ke špičkové extratřídě klubového evropského basketbalu. Pravdou je, že zpočátku letošní sezony se mu rozhodně nedařilo podle předpokladů a mělo ve španělské ACB lize dvě dlouhé šestizápasové série porážek. Na konci ledna figuroval tým ze severu Španělska na nelichotivém 14.místě z 18 účastníků. Tým však po výměně trenéra, kdy Txuse Vidorettu vystřídal Řek Katsikaris, a doplnění soupisky o dva kvalitní hráče, poskočil šestizápasovou šňůrou vítězství v tabulce do lepšího středu. Z této série vystupují především dvě vítězství na venkovní palubovce. Nejprve porazil o sedm bodů v Madridu Real a na počátku března o 11 bodů v Malaze Unicaju, ve které hraje náš Jiří Welsch. Předminulou sobotu se však Bilbao nečekaně trápilo doma s posledním týmem ACB ligy CB Murcia. I to dokazuje, jak je španělská liga nesmírně vyrovnaná, kde i favorit zápasu musí o své místo na slunci tvrdě bojovat. Všechny tyto zkušenosti z těžkých a vyrovnaných zápasů pak španělské týmy prodávají na evropských kolbištích nejen v pohárových soutěžích ale také na úrovní španělské reprezentace.

V letošním ročníku Eurocupu se muselo Bilbao prokousat druhým kolem kvalifikace o účast v základní skupině. Ve dvou zápasech si poradilo s BC Donetsk, i když první zápas na Ukrajině Španělé prohráli, ve druhém zápase lepším skóre postoupili do dalších bojů. V základní skupině Eurocupu však Bilbao prosvištělo bez ztráty jediného zápasu a už po čtyřech kolech bylo jistým postupujícím. Ve skupině LAST 16 pokračovala vítězná vlna i v dalších čtyřech zápasech a vzhledem k vyrovnanosti zbytku skupiny už bylo po 4.kole jistým vítězem skupiny. Možná i proto Bilbao poslední dva zápasy s Benettonem doma a v Athénách s Panelliniosem prohrálo. 

Cesta Nymburka do čtvrtfinále: 
Obrázek
Cesta Bilbaa do čtvrtfinále: 
Obrázek

Statistika Nymburka (po kliknutí se tabulka zvětší)
Obrázek
Statistika Bilbaa (po kliknutí se tabulka zvětší)
Obrázek
 
vloženo: 21.03.2010 17:40 / aktualizováno: 21.03.2010 18:09 / přečteno: 11942x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.