STO KU PADESÁTI

STO KU PADESÁTI

Před několika dny zaznamenali statistici dvě zajímavá čísla u obou trenérů Muli Katzurina a Fotise Katsikarise. Obě se týkala počtu vítězství v české resp. španělské nejvyšší soutěži. Náš kouč zaznamenal sté domácí vítězství v řadě, trenér Bilbaa v předminulém kole získal padesáté vítězství v ACB lize.

 

Obrázek

Podívejme se ještě trochu podrobněji na působení Fotise Katsikarise ve španělské ACB. Tento řecký trenér debutoval v ACB v šestém kole sezony 2006/07, když na trenérském postu Power Electronics Valencia nahradil Richarda Casase. První své vítězství si připsal proti DKV Joventut Badalona. V první sezoně v ACB získal kladnou bilanci vítězství a proher v poměru 19:14 a donutil mimo jiné ke čtyřem zápasům ve čtvrtfinále pozdějšího vítěze Real Madrid. I v další sezoně ve Valencii dovedl tým do play-off, kde podlehl opět pozdějšímu vítězi Tau Ceramica Vitoria a opět v sérii hrané na dva vítězné zápasy utrhl jedno vítězství. V následujícím roce však byl z Valencie propuštěn po pátém kole, když prohrál s Menorcou. Letošní sezonu začal Fotis doma v Soluni (Aris Thessaloniki), ale v říjnu zde skončil. Od 24.ledna 2010 je zpět ve Španělsku a od 19.kola ACB si připsal na své konto 6 vítězství a 2 porážky. Současná úspěšnost trenéra Katsikarise je 51 výher a 33 porážek, vyjádřeno v procentech 60,7% vítězných zápasů.

Obrázek

Náš trenér Muli Katzurin je na tom procentuálně o mnoho lépe. Nymburk vedl ve 194 ligových zápasech včetně play-off a zaznamenal 184 vítězství a 10 porážek. Opět převedeno na procenta činí tento poměr 94,8% vítězných zápasů. Ani jednu porážku si Muli nemusel prožít před zraky diváků v nymburské hale. „Stovka domácích vítězství v řadě je pěkné číslo a je to pro mě velice důležité,“ řekl po jubilejním zápase náš kouč a dodal: „Ve své dosavadní kariéře jsem ještě tolik vítězství v řadě nezískal a ani jsem se k tak vysokému číslu nikdy nedostal. Ani nevím, že by se nějaký jiný trenér mohl pochlubit takovou sérií. A na která vítězství si nejvíce pamatuji? Určitě nejhlubší stopu v paměti vryjí utkání play-off.“ Muli často hovoří o podpoře fanoušků: „Jsem rád, že se naši hráči mohou opřít o podporu nymburské haly. Všichni jejich hlasivky potřebujeme.“ Na otázku, kolik domácích vítězství ještě plánuje do konce této sezony, odpověděl: „Ve všech zápasech, které budeme na domácí palubovce hrát. Nezapomeňme na mého asistenta, který v Nymburk bude pokračovat na pozici hlavního trenéra. Já bych mu chtěl popřát, aby můj rekord překonal.

 


 
 
vloženo: 21.03.2010 23:07 / přečteno: 12589x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.